LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Chockerande upptäckten om Solsidan-Viktor – så ser han ut egentligen

15 okt, 2023 
Nedräkningen till den nya säsongen av Solsidan är äntligen över!
I vanlig ordning får vi se de älskade karaktärerna Fredde, Mickan, Alex och Anna, samt alla barnen.
Leonardo Rojas Lundgren spelar Viktor men nu kan han avslöja ett och annat om sitt utseende.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så lik är Henrik Dorsin Ove Sundberg – sonen Frank avslöjarBrand logo
Så lik är Henrik Dorsin Ove Sundberg – sonen Frank avslöjar

Det har blivit dags för en ny säsong av Solsidan på TV4. Den älskade serien går nu in på sin åttonde säsong och nyligen kom den glada nyheten; Solsidan får ytterligare två till säsonger efter den här!

Utöver detta så finns det också en Solsidan-långfilm. Med andra ord verkar gänget inte ha några som helst planer på att sluta. Det bekräftar Leonardo Rojas Lundgren, 20, som spelar Freddes och Mickans son Viktor.

– Alltså det finns inget slutdatum, vi har ju inte ens något datum för när vi ska spela in de två nya säsongerna, som jag har förstått det. Men jag vet inte om de här säsongerna som kommer nu får jättebra feedback så vet man ju aldrig vad som kan hända. Only time can tell, säger han till Hänt.

Annons

Leonardo Rojas Lundgren om att spela Viktor

Leonardo har i princip vuxit upp med sin roll som Viktor i Solsidan. Idag är han 20 år gammal och nu berättar han att saker och ting har förändrats sedan dess att han var liten.

– Jag är ju 20 år gammal nu, de ser nog mig som en vuxen på det viset. Så de kollar ju på mig och tar in mig som en exakt lika väsentlig del av hur den här scenen ska ta vägen och så vidare. Men det känns kul, det känns som att jag är mycket mer bakom arbetet nu än tidigare.

Vad har du annars på g nu för tiden?

– Jag spelade ju in Maria Wern förra året, det sändes i augusti, i den nya säsongen är jag med i de första två avsnitten. Sedan så fick jag ju agenturen G Actors Agency, som jobbar väldigt mycket mångfald i kulturbranschen. Så jag satsar för fullt nu, nu är det bara att köra på det här!

Leonardo har ju spelat den här rollen sedan starten och många kanske förknippar honom med just Solsidan-Viktor. Men i Leonardos fall är detta inget som stoppat honom från att få andra roller.

Annons

– Jag tror att alla skådisar har någon rädsla att man inte vill fastna i en bubbla allt för länge, för att det senare ska bli "den man är". Så det är en grej som jag suttit och tänkt på väldigt länge för att det är en konstant karaktär om man är med i en serie under en lång period, säger Leonardo och fortsätter:

– Men att jag blonderar mitt hår för Solsidan ger det ju en sådan enorm skillnad rent visuellt vem jag är där och vem jag är i andra roller. Så på så vis har jag inte riktigt känt mig så skraj över att det bara är jag som är Viktor.

Utseendeförändringen avslöjad – har egentligen inte blont hår

Innan varje Solsidan-inspelning måste Leonardo med andra ord göra ett litet besök hos frisören.

Va? Jag trodde verkligen att du hade blont hår på riktigt?

– Nej! Men det är väldigt många som tror det, det är jätteroligt. Det är ju sådan signatur-grej för Schiller-familjen, säger Leonardo och skrattar.

– Nu när vi spelade in den här säsongen i våras och när jag hade håret blonderat och jag gick ut, då var det väldigt lätt för folk att koppla ihop två och två och se direkt att "det är han". Men sedan när jag färgade om håret när jag var färdig så var det stor skillnad, folk känner ju bara igen ett ansikte då. Men de har inte så mycket mer än det att gå på.

LEONARDO ROJAS LUNDGREN
På Instagram heter Leonardo @nardopig

FOTO: TV4 Press, Leonardo Rojas Lundgren

Annons