sofia wistam

Sofia Wistam om familjemedlemmens sjukdom: ”Kan inte förstå”

Sofia Wistam

Programledaren Sofia Wistam har under många år delat med sig av sitt liv till sina följare och poddlyssnare.
I senaste avsnittet av Wahlgren och Wistam öppnar hon upp om familjemedlemmens sjukdomsbesked.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistam om händelsen med Let’s dance-deltagaren – lögnen för maken
0:44

Efter reklamen: Sofia Wistam om händelsen med Let’s dance-deltagaren – lögnen för maken

(0:44)

Slå på ljud

Programledaren Sofia Wistam, 57, är ett välkänt ansikte för de flesta. Hon dök upp i tv-rutan redan på 90-talet i det ikoniska barnprogrammet Soff-i-propp, och det var bara början på hennes långa programledarkarriär. 2011 började programmet Sofias änglar sändas och det blev en stor succé bland tv-tittarna.

Men det är inte bara Sofias ansikte som är välkänt – även hennes röst har hörts av miljontals svenskar de senaste åren. Sedan början på mars 2015 driver hon podcasten Wahlgren och Wistam tillsammans med nära vännen Pernilla Wahlgren, 55.

I podcasten delar Sofia med sig av allt mellan himmel och jord, både glada och ledsamma delar av livet.

Därför sprang Sofia Wistam naken i Tele2 arena

Tidigare i år delade Sofia med sig av en hemlighet, en anekdot från hennes liv som inte var helt självklar att dela med sig av. Men tillslut ger hon med sig.

Sofia hade jobbat i Tele2 arena i Stockholm och glömt ta med ombyte att svira om till efteråt. Hon fick hjälp av en funktionär på plats och när de kom in i arenan var den helt tom. Då valde programledaren att göra det oväntade.

– Jag tänker "herregud, jag är ensam, eller med den här tjejen som jag inte känner, i Tele2 arena och det kommer jag antagligen inte vara mer i livet". Så då säger jag till den här tjejen som jag inte känner "borde man inte göra något? Det är enda gången i livet som vi kommer vara ensamma i Tele2 arena", och hon är såhär "ja", berättar Sofia och fortsätter:

– Ska vi ta av oss nakna och springa ett varv säger jag och tänker då att hon ska säga nej, men hon säger okej och vi tar av oss kläderna och springer ett helt varv.

Sofia Wistam öppnar upp om familjemedlemmens sjukdom

I podcasten har Sofia varit väldigt öppen och pratar även om känsliga saker. Hon har bland annat delat med sig av sin egna kamp mot bröstcancer och sin dotters narkolepsi.

I det senaste avsnittet delar hon nu med sig av en annan familjemedlems hälsa.

– Jag har en styvmor som heter Gunnel som har fått alzheimers. Det är fruktansvärt och väldigt konstigt, jag vet inte om jag har berättat det. Men jag har varit och hälsat på henne några gånger och det har gått rätt snabbt från att vi fick reda på det och jag träffar inte henne speciellt ofta. Och nu när jag åker dit så är det verkligen att hon inte vet vem jag är eller vem min pappa var, som var hennes livs största kärlek, säger Sofia och fortsätter:

– Jag får förklara att jag är Sofia och att jag är dotter till Leif. Då kan hon fråga vem är Leif? Det är första gången jag ställs inför något sånt. Man kan liksom inte förstå, hur det bara försvinner ur huvudet. Samtidigt som hon kommer ihåg vissa grejer. Man blir väldigt tagen av att vara där för man kan inte förstå hur alla minnen har raderats.

Sofia beskriver sedan hur hon sitter med Gunnel och tittar i gamla fotoalbum och att vissa fragment kommer tillbaka till henne när hon ser bilder. Men de flesta minnena är från hennes tidiga liv. Hon längtar hem till sitt barndomshem och minns det.

– Jag hoppas ändå att hon är lycklig där, att hon lever i en mindre värld men att hon är lycklig i sin vardag på demensboendet där hon bor, säger Sofia.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN