LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sofia Wistam tackar för sig – därför lämnar hon kanal 5

22 nov, 2022 
Felicia Hovryd
Sofia Wistam
Programledaren Sofia Wistam lämnar Kanal 5 efter glädjebeskedet. Nu berättar hon om anledningen bakom beslutet.
– Kunde inte tacka nej, säger Sofia
Annons
Sofia Wistams avslöjande om framtida flytten från husetBrand logo
Sofia Wistams avslöjande om framtida flytten från huset

Sofia Wistam, 56, har genom åren varit programledare för en rad olika program, Sofias änglar, Temptation Island och Naked Attraction för att nämna några.

Men nu berättar Sofia att hon lämnar Kanal 5 och tv-rutan.

Glädjebeskedet – återförenas med Johnnie och Mattias

Det har gått ett par år sedan det kom en ny säsong av Sofias änglar, programmet kom att bli en succé och berört många tittare. Och när Hänt träffade programledaren på pressträffen för tv-serien Mullvaden berättade Sofia att hon nu återförenas med Johnnie Krigström, 49, och Mattias Särnholm, 53, fast i ett helt nytt program.

– Jag hoppar på en lång inspelning på måndag med ett nytt program tillsammans med Johnnie och Mattias som heter Stugdrömmar. Jag kommer att resa väldigt väldigt mycket så jag kommer kanske inte kommer se dem så mycket i höst, förutom på helgerna, berättade Sofia för Hänt.

Till det nya programmet Stugdrömmar, som har premiär i vår nästa år, får trion ett tillskott, nämligen Gustav Ovland, 39, från SVT-serien Husdrömmar.

Annons

– Det är underbart att återförenas med Jonnie och Mattias och det ska bli jättekul att lära känna Gustav, sa Sofia.

Sofia lämnar Kanal 5 – efter glädjebeskedet

Nu kommer ytterligare en glädjande nyhet från Sofia, för när hon inte syns till i tv-rutan är det bara att sätta på radion då hon nämligen är den nya programledaren för NRJ Morgon.

Sofia har gästat programmet många gånger så när hon fick frågan var det självklart att tacka ja.

– Jag har alltid älskat att jobba med radio. Det är direkt, utlämnande och man får vara sig själv. När NRJ hörde av sig kunde jag inte tacka nej. Det ska bli så kul att få lära känna NRJ Morgons lyssnare och att jobba med Basse, Lotta och Anton, säger Sofia i ett pressmeddelande.

Innan Sofia drar igång med sin nya programledarroll hinner hon njuta av lite jul- och nyårsledigt, men från och med den 9 januari nästa år kommer vi kunna höra Sofia i NRJ Morgon varje vardag mellan klockan 06 och 09.

Grattis Sofia till det nya jobbet!

FOTO: Discovery+

Annons