LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför saknas Sofia Geite i Nyhetsmorgon – orsaken bakom frånvaron

02 nov, 2023 
Sofia Geite har inte synts till i Nyhetsmorgon senaste veckan.
Nu avslöjar folkkära programledaren orsaken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Geite om relationen till TV4-kollegornaBrand logo
Sofia Geite om relationen till TV4-kollegorna

Nyhetsmorgon är ett av TV4:s mest uppskattade program som har sänts i över 30 år. Tittarna är djupt engagerade i programmet och har sina ”favoritprogramledare”.

En av dessa är Sofia Geite som ofta leder Nyhetsmorgon med veteranen Steffo Törnquist. Men de senaste dagarna har Sofia inte synts till i tv-rutan – istället har kollegan Matilda Boza lett morgonshowen tillsammans med Steffo.

Därför saknas Sofia Geite i Nyhetsmorgon – bekräftar orsaken

I Stockholm är det höstlovstider och anledningen till varför Sofia inte leder Nyhetsmorgon är på grund av att hon har semester med sina barn.

”Stämmer. Jag njuter av höstlovsledighet med barnen. Imorgon är jag tillbaka i rutan tillsammans med fredagspartner Steffo.”, skriver Sofia Geite i ett meddelande till Hänt.

Annons

Att Steffo och Sofia är en omtyckt duo råder det ingen tvekan om. Enligt Sofia är det en ynnest att få leda med Törnquist.

– Det är jättekul och en ynnest tycker jag att få sända med honom varje fredag. Dels har han en erfarenhet som är hundraårig, inte riktigt men nästan. Han har ju kört väldigt väldigt länge. Sen tycker jag att han därtill har ett hjärta av guld vilket jag tycker är den bästa kombon. Vi har kul, vi skrattar mycket och vi tar det samtidigt väldigt seriöst båda två, har Sofia berättat för Hänt.

På det privata planet har de också en god relation.

– Vi hörs privat men vi hinner dock inte ses så mycket. Liver rullar på för oss alla.

Sofia Geites familjelycka med TV4-kollegan

Sofia Geite träffade faktiskt sin make Johan Edlund på jobbet. Edlund kommenterar främst travsport och hockey och har arbetat länge på TV4.

Flörtandet vid kaffemaskinen slutade med två barn för turturduvorna.

– Jag tror att det slog gnistor för Johan såg mig vid kaffeautomaten och frågade om vi kunde ta en fika, har Sofia berättat i en tidigare intervju med Hänt.

Nu under höstlovet är Sofia extra tacksam över sin familj, skriver hon på Instagram.

Sofia har haft mysiga höstlovsdagar med döttrarna.

”Tacksam för fina höslovsdagar tillsammans med de här busarna”, skriver Sofia Geite samtidigt som hon taggar sin man Johan Edlund.

FOTO: TV4/TT

Annons