Vad är Sofia Dalén i Bäst i test 2022 känd för? Så började karriären

Sofia Dalén är en i panelen i Bäst i test 2022

Sofia Dalén är en av kändisarna i den fasta panelen i Bäst i test 2022 på SVT.
Men vem är Sofia och vad blev hon känd för?
Anis Don Deminas ord om kärleken till flickvännen Filippa Toremo
Slå på ljud

Sofia Dalén, 31, är en i den fasta panelen i Bäst i test 2022 på SVT. Men vad är Sofia egentligen känd för?

Vad jobbar Sofia Dalén med?

Det är inte första gången som Sofia syns i rutan. Hon jobbar som programledare i både radio och tv. Hon arbetar även med en podd vid namn Widerström Dalén.

Sofia har ett stort intresse av att jobba med humor och har tidigare varit programledare för P3 Star och i Youtube-serien P3 Star Hänger.

Men folklig och känd för den större delen av Sverige blev hon nog när hon hade hand om eftersnacket med artisterna som tävlade i Melodifestivalen år 2020, som även kallades Melodifestivalen Online.

Sofia Daléns Youtube-kanal Paradrätten

Sofia har en stor Youtube-kanal med över 30 000 prenumeranter, där delar hon med sig av humorvideos men också ett eget program som heter Paradrätten. I det programmet träffat hon olika kändisar och är med och lagar deras paradrätt.

Hon beskriver sig själv och kanalen med orden ”älskar att jobba med humor” och förklarar att man på kanalen får ta del av härliga intervjuvideos.

Sofia Dalén på P3 Guld 2019

Sofia Dalén på röda mattan.

FOTO: Tommy Holl/TT

Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Vad heter Sofia Dalén på Instagram?

Sofia är ju inte bara aktiv som programledare och på Youtube, utan även på Instagram. På den sociala plattformen heter hon sofiadalen och har över 35 000 följare.

Hon delar med sig av både jobb och privatliv. Och om man vill ha en skojig stund på Instagram så är det bara att följa, för hon bjussar på en hel del skratt!

LÄS OCKSÅ: Därför umgås inte Babben Larsson och David Sundin

LÄS OCKSÅ: Komikern Sussie Eriksson har två barn – så ser de ut idag

FOTO: Stina Stjernkvist SST

FRÅN FÖRSTASIDAN