TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sofis skräckförlossning: “Sköterskan var så full”

22 jun, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Sofi Fahrman har inte berättat om sin förlossning på fyra år. Nu bryter hon tystnaden om mardrömmen – med en full sköterska, en läkare i pyjamas och ett ihopsytt underliv. – Det var som en skräckroman, säger hon.
Annons

Sofi Fahrman, 37, blev mamma till dottern Lily, 4, 2013, men har fram till nu inte sagt ett ord om sin förlossning. Men i podcasten “Trettio plus trevar” väljer modeprofilen nu att berätta om den mardrömslika sjukhusvistelsen för fyra år sedan.

Förlossningen drog igång en fredagkväll när Sofi och hennes fästman Nick Zijlstra, 43, bodde tillsammans i Schweiz. De åkte in till sjukhuset och upptäckte till sin förskräckelse att allting var helt nedsläckt. Det fanns knappt någon personal på plats och ingen kunde heller sätta in epidural, ryggbedövning, på Sofi.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag började skrika om epidural, men de sa att det inte fanns någon läkare där som kunde sätta epidural på mig. Så i stället ringde de in en tant som fick komma in. Hur full tror du att hon är när hon kommer in där på fredagskvällen?, säger Sofi Fahrman i podcasten och fortsätter:

– När tanten kommer in letar hon först efter sina egna glasögon, som sitter på huvudet, en stund. Jag är då så snurrig av alla värkar att jag bara känner att “hon får göra sitt bästa”. Vilket hon gjorde… I 30 minuter. Hon stack mig fel i 30 minuter. Hon hade absolut ingen koll, eftersom hon var så full. Det var ju livsfarligt. Såhär i efterhand kunde det ju gått riktigt illa.

Annons

Men mardrömmen slutade inte där. Tvärtom, den fulla sköterskan var bara startskottet på Sofi Fahrman skräckförlossning och snart fortsatte problemen på det schweiziska sjukhuset, där alla dessutom talade franska och knappt förstod engelska, att uppstå.

– Jag ville ha lustgas, men de gav mig bara lite örter att tugga på. Sen började jag kräkas så mycket att de skulle försöka få i mig lite vätska, men då satte de droppet på fel hastighet så jag började svälla upp som en ballong, säger Sofi Fahrman.

Sofi Fahrman och ex-fästmannen Nick Zijlstra.

Till slut tvingades modeprofilens fästman Nick springa ut i en vild jakt efter personal som kunde hjälpa Sofi. Efter många om och men fick de till slut till dropphastigheten rätt, men då började Sofi må väldigt dåligt och ville ha ett akut kejsarsnitt. Det fanns bara ett litet problem – det fanns ingen på sjukhuset som kunde göra kejsarsnitt.

Annons

– Jag mådde väldigt dåligt och lillen inuti började må dåligt och då borde det vara bra med ett akut kejsarsnitt, men ingen kunde göra det. Först på lördagsmorgonen ringde de in en läkare som kom på stört, han kom rakt in i sina lördag-spyjamaskläder, säger Sofi Fahrman i podden och fortsätter:

– Då säger Nick “Vad fan har ni pysslat med, har ni lekt sjukhus eller? Ungen måste ju ut nu” till den här läkaren. Då la sig läkaren på mig och tryckte ut ungen.

I podcasten frågar Sofi Fahrmans kollegor Tove Norström och Klara Svensson därpå om hon sprack av förlossningen.

– Låt oss utelämna just det. Men ja, det behövdes göras några stygn, säger Sofi och fortsätter:

– Det finns en anledningen till att det är fyra år sedan och jag först kan prata om det nu. Det var som en skräckroman.

Foto: IBL

Annons