Snoop Dogg rasar mot den svenska polisen på Instagram: "Fuck you"

27 jul, 2015 
AvAnaïs González Cruz
Världstjärnan Snoop Dogg har återigen blivit stoppad av svensk polis. På Instagram hävdar 43-åringen att han blivit utsatt för rasprofilering.
Annons

Det var efter en spelning i Uppsala under lördagskvällen som rapartisten Snoop Dogg, 43, stoppades av polisen i vad som påstås ha varit en “vanlig fordonskontroll”.

– Han medtogs för kroppsvisitering. Det togs urinprov och han är misstänkt för ringa narkotikabrott, säger länsvakthavande befäl Marcus Svensson till Expressen och fortsätter:

– Det var i samband med fordonsstopp på Kungsängsvägen. Vi stoppade ett antal bilar. Artisten togs med eftersom han visade tecken på att vara påverkad.

Dessutom söktes hans hotellrum på Arlanda igenom, där man fann en liten mängd narkotika. Dock kunde polisen inte binda någon till narkotikan, enligt en källa till Aftonbladet.

Men det här är inte första gången som Snoop Dogg blivit arresterad av den svenska polisen. Efter incidenten tog Snoop Dogg till sociala medier för att rikta skarp kritik mot det svenska polisväsendet:

Snoop menar att han blivit utsatt för rasprofilering och att han aldrig kommer att spela i Sverige igen:

Annons

Efter att Snoop Dogg blivit släppt laddade han upp ett nytt filmklipp där han tackade sina fans för att de varit oroade för honom och meddelade att polisen inte hittat några spår av narkotika i honom. Sedan avslutar han med att att ge det svenska rättsväsendet en syrlig passning:

Instagramklippen har fått stor uppmärksamhet i internationella medier, men den svenska polisen hävdar bestämt att det inte rör sig om rasism:

– Nej, så arbetar vi inte. Det är bara struntprat. Att det skulle handla om rasistiska tankar med anledning av att man blir föremål för en kontroll, det avvisar vi bestämt. Det handlar inte om det, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen, enligt Aftonbladet.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons