Här är Jihdes nya jobb – efter avhoppet från Nyhetsmorgon

Här är Jihdes nya jobb – efter avhoppet från Nyhetsmorgon
Två månader efter avhoppet från TV4 är nu Peter Jihde klar för ett nytt uppdrag på MTG. Han kommer att bli radiopratare tillsammans med Roger Nordin och Laila Bagge i "Rix Morronzoo".
Annons

Det var den sista januari i år som programledaren Peter Jihde, 46, meddelade att han skulle lämna TV4. Han har jobbat 18 år på tv-kanalen och blivit en av dess största profiler, bland annat eftersom han har lett storsatsningar som ”Idol” och ”Nyhetsmorgon”, men har nu valt att gå vidare till MTG TV och TV3.

Annons

Nu, nästan exakt två månader efter Peter Jihdes avhopp, meddelar MTG att Peter Jihde bland annat kommer att bli radiopratare. Han tar nämligen plats i “Rix Morronzoo” på Rix FM tillsammans med Laila Bagge, 45, och Roger Nordin, 40.

– Jag har längtat tillbaka till radions värld i 30 år. Äntligen är det dags, säger Peter Jihde i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi ser verkligen fram emot att ha Peter med oss. Han är både kvicktänkt och rolig. Vi hoppas få lära oss massa nya saker, säger Roger Nordin och Laila Bagge.

Peter Jihde kommer att agera återkommande bisittare i programmet och ska precis som Felix Herngren, Peter Settman, Mia Parnevik, Marko “Markoolio” Lehtosalo, Dominika Peczynskis och Hasse Aro vara en av “kompisarna” som dyker upp i programmet med jämna mellanrum. Tv-profilen gör sin första sändningen den 4 april.

– Jag älskar ordet kompis. Särskilt på morgonen. Ett perfekt sätt att börja dagen. Och livet på MTG, säger Peter Jihde.

Det är inte första gången som Peter Jihde medverkar i radio. Han har bland annat jobbat som sportkommentator i Sveriges Radio tidigare i sin karriär. “Rix Morronzoo” sänds varje vardag kl 05-10 på Rix FM.

Annons

I “Nyhetsmorgon” blev det klart i torsdags att Sebastian von Sivers, 31, son till Malou von Sivers, 64, tar över Peter Jihdes plats vid Tilde de Paula Ebys, 45, sida i TV4 framöver.

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…