Idol 2023 marknadsföring banner

Skarp kritik mot Malou efter tio – efter flygvärdinnans uttalande

04 dec, 2020 
Malou von Sivers och Åsa Löthman
Malou von Sivers har tidigare fått kritik för att inte låta sina gäster tala till punkt.
I onsdagens program kritiseras nu flygvärdinnan Åsa Löthman för sina uttalanden.
”Väldigt nedvärderande”, skriver en tittare.
Annons
Tittarilska mot Malou efter tio – efter Malou von Sivers löfte: ”Orkar inte”
Tittarilska mot Malou efter tio – efter Malou von Sivers löfte: ”Orkar inte”

TV4-profilen Malou von Sivers, 67, började jobba på kanalen för hela 25 år sedan. Till en början var hon en av programledarna för Gomorron, som idag går under namnet Nyhetsmorgon. Men sedan 2006 styr hon nu skutan i intervjuprogrammet Malou efter tio.

Under våren stormade det kraftigt kring programmet och kritiken från tittarna öste in. Kritiken handlade om att Malou konstant avbryter sina gäster och det hela började redan i december förra året.

Inför höstens säsong av programmet ville Malou därför visa för tittarna att hon tagit till sig av kritiken och i reklamerna sa hon: ”Varmt välkomna till Malou efter tio och här, här får gästerna tala till punkt”.

Kritiken mot Malou efter tio

Trots att Malou var medveten om kritiken var det ändå vissa tittare som inte tyckte att hon förbättrat sig i höstens premiäravsnitt.

”Malou! Sluta avbryt! Det var exakt det du sa i reklamen, o här, här får gästerna tala till punkt. Första avsnittet visar du att du inte klarar av det. Efter några minuter.”, skrev en upprörd följare då.

Annons

Nu får Malou efter tio kritik igen, men nu handlar det inte om den folkkära programledaren. I onsdagens avsnitt gästades Malou av SAS-flygvärdinnan Åsa Löthman, som skrivit boken En förlorad värld. Boken handlar om hur flygbranschen har förändrats under åren.

När SAS startades 1946 var det ett privilegium att flyga och det var endast de allra rikaste som faktiskt hade råd. Därför väcks nu stark kritik mot flygvärdinnan Åsa Löthman efter att hon uttryckt sig lite klantigt om saken.

– Alltså, det var ju segregering då. Det var de som hade pengar som reste. Men som det är idag, då kan ju alla ”kreti och pleti” flyga, säger Åsa i programmet.

Malou gästas av flygvärdinnan Åsa Löthman.

Tittarnas ilska mot flygvärdinnans kommentar

Kommentaren om att ”vanligt folk” nu också har råd att resa har upprört väldigt många tittare och programmet får skarp kritik för att man tillåter henne att säga så.

Annons

”Kreti och pleti?! Varför godkänner ni sådant nedvärderande språk TV4?”, undrar en tittare.

”Det är inget tjusigt arbete och väldigt nedvärderande att säga att kreti och pleti flyger nuförtiden”, skriver en annan.

”Konstig kommentar av flygvärdinnan”, konstaterar en tredje.

Åsa pratar även om att det fanns en slags ”dresscode” på flyget förr i tiden. Det var nästan som att gå på en fin restaurang, så passagerarna klädde gärna upp sig i hattar och fina klänningar. Men i dagsläget kommer vissa passagerare ombord i kortbyxor och linnen och det menar flygvärdinnan inte är så kul. Men även den kommentaren möts nu av kritik.

”Kränkande uttalande av den ”fina damen” tillika flygvärdinnan Åsa angående tatueringar och ”fel kläder” vid resor. Vore fint med en rättelse/ursäkt.”, skriver en tittare.

”Inte mer rutinerad än att hon har den dåliga smaken att uttala sig nedvärderande om resenärer med fel kläder och tatueringar”, skriver en annan upprörd tittare.

Annons

FOTO: TV4, Michaela Hasanovic/EXP/TT

Annons