Ilskan mot Hellenius efter galan – nu ber han om ursäkt

David Hellenius och Renée Nyberg anses ha gått över gränsen i sina skämt på en gala i tisdags.

Under tisdagen hade makarna David Hellenius och Renée Nyberg bokats in som konferencierer på en branschgala i Blå Hallen i Stockholm. Många av de 500 gästerna reagerade starkt på de skämt som TV4-profilerna drog under kvällen, enligt uppgifter ska de flera gånger ha skojat om metoo-rörelsen. Och framför allt ska de ha handlat om arbetsgivaren TV4:s pågående utredningar och åtgärder efter att egna profiler anklagats för sexuella övergrepp och kränkningar.

En av dem som reagerade starkt på Hellenius och Nybergs skämt var Mimmi Sköldberg, 38, som kritiserade kvällen i Resumé.

– Det skämtades hela tiden i stil med ”oj, nu kanske jag kom lite för nära” och kring vad som var okej efter TV4:s nya regler. Hashtaggen nämndes och det var så många anspelningar på händelserna runt metoo att jag började tappa räkningen, säger hon till Aftonbladet.

Det hon och flera andra gäster reagerade absolut starkast på ska ha varit ett skämt om en efterfest i en badtunna. Samtidigt som TV4-programledaren Martin Timell just nu är anmäld för en våldtäkt som ska ha inträffat i en badtunna.

– Jag hajade verkligen till. Jag tyckte att skämtet var flagrant, säger Mimmi Sköldberg till Aftonbladet.

Enligt tidningen ville David Hellenius själv inte kommentera skämten till en början, men ska senare ha uttalat sig via TV4:s kommunikationschef Jennifer McShane.

”Jag tycker att det är viktigt att kunna skämta om det mesta, även sånt som är allvarligt och svårt. Jag har också stor respekt för att människor har olika uppfattning om vad som är humor. Angående igår kväll så var det aldrig vår avsikt att ta skämten för långt. Meningen var att brygga över till en allvarlig del där just det här ämnet lyftes på scenen. Om någon upplevde det vi sa som opassande så var det verkligen inte meningen”, hälsar Hellenius i ett mejl till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Tilde om hemliga kärleksrelationen med David Hellenius: ”Betydde inte så mycket”

LÄS OCKSÅ: David Hellenius om toppjobbet på SVT: ”Väldigt lockande”

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!