David Hellenius om toppjobbet på SVT: "Väldigt lockande"

David Hellenius har blivit utsedd till Sveriges bästa manliga programledare och har varit det för TV4 i många år. Men kanalen bör hålla hårt i sin programledare då SVT har slängt ut frågan till honom om att leda Melodifestivalen.

Den prisbelönade programledare David Hellenius, 43, har under åren lett några av Sveriges mest populära tv-program på TV4 och igår drog hans alldeles egna show “Hellenius hörna” igång sin nionde säsong.

Annons:
Ring och prata gratis med killar och män på 020 – 900 444 – helt anonymt – dygnet runt!

I en intervju med Nöjesbladet avslöjar han nu att det inte är säkert att TV4 kommer få ha kvar honom då SVT är ivriga på att få över David till dem.

– Jag har ju varit i kontakt med dem flera gånger, framför allt inför förra årets Melodifestival. Det var väldigt lockande, berättar han i intervjun.

Han berättar att SVT kontaktat honom flera gånger angående att han ska leda tv-programmet, men det har inte känts rätt för David. För honom måste det vara mer än bara ett nytt jobb.

– Men sedan kände jag att jag kanske ändå passar bättre här. Det är kanske larvigt att jämföra med ett förhållande, men man vet inte vad man får. Det måste bli bättre, inte bara nytt, säger han.

Dock är ingenting skrivet i sten och programledaren stänger han inga dörrar till att leda ett av Sveriges största tv-program.

–Gillar man underhållning är ju det det största vi har. Men chansen finns kvar, det kommer inte att dö det programmet.

David Hellenius är enligt svenska folket Sveriges bästa manliga programledare. 

Han har lett program som Let's dance och Idol.

David Hellenius med frun Renée Nyberg

David Hellenius kan få de flesta att skratta. 

2017 vann både David Hellenius och hans kollega Tilde de Paula Eby Kristallen för bästa programledare. 

LÄS OCKSÅ:Här dyker prins Daniel upp – mitt under Hellenius klockrena imitation

LÄS OCKSÅ: Sök hellenius De är gäster i årets säsong av ”Hellenius Hörna”: ”Skyhöga förväntningar”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN