hänt exklusivt

Skandalen i Bonde söker fru – orden om intima mötet som tittarna inte fick se

Linda Lindorff

Sundbyholm slott är en välbekant byggnad för alla Bonde söker fru-tittare.
Nu berättar en bonde om skandalnatten på slottet som tittarna inte fick se.
Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet här
0:41

Efter reklamen: Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet här

(0:41)

Slå på ljud

Ett stående moment i TV4:s långkörare Bonde söker fru är när bönderna beger sig till Sundbyholm slott för att för första gången få träffa sina brevskrivare. Det blir både speeddejting och gruppdejter innan bönderna tillslut ska bjuda in några av brevskrivarna till sina gårdar.

Reglerna som bönderna måste följa på Sundbyholm slott

Jon Krista Jonsson, 29, är en av deltagarnas som söker kärleken i årets säsong av programmet. Han har tidigare berättat för Hänt om hur dagarna på Sundbyholms slott såg ut. Det visade sig då att bönderna i år hölls hårt separerade från brevskrivarna.

– Vi har en egen byggnad som vi är i, vi fick inte ens sitta ute på balkongen lite oskyldigt där de brukar gå förbi. Det kändes väldigt frustrerande att veta att de faktiskt bara är där utanför någonstans. Man ville bara råka få en liten skymt eller råka heja på dem, sa då Jon Krista till Hänt och fortsatte:

– Men så kom produktionsbolaget där och bara drog oss in eller såg till att vi inte mötte dem när vi var ute och gjorde något. Skulle vi ta en promenad följde produktionsteamet med, så vi inte råkade promenera för nära brevskrivarna.

Skandalnatten som tittarna inte fick se

Tidigare år har det nämligen skett skandaler under inspelningsperioden på slottet. Året var 2016 när programmet skakades av en "sexnatt". Det var bönderna Sigrid Bergåkra, 49, och Erik Bäckman, 27, som hade tillbringat natten ihop, trots att de båda sökte kärleken i sina brevskrivare i programmet.

När Hänt når Sigrid i nutid berättar hon hur hon ser tillbaka på att natten skapade sådana rubriker.

– Jag har lärt mig att snackisar kommer och går, det får man leva med. Om man sticker ut näsan i ett socialt sammanhang så är det lätt att man kan få sig lite skriverier. Det får man tugga i sig, säger Sigrid.

Vad exakt som hände mellan bönderna den natten är oklart, då Sigrid och Erik inte har velat kommentera det hela. Men att de sov ihop har de inte kunnat neka. Inte heller nu, sex år senare, vill Sigrid dela med sig av detaljerna.

Vad var det som hände den natten?

– Det är inte så mycket att tillägga. Det är nog skrivet så många spaltmeter redan så det räcker och blir över, säger hon och skrattar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN