hänt exklusivt

Jon Krista avslöjar TV4:s strikta regel i Bonde söker fru: ”Frustrerande”

Linda Lindorff och Jon Krista

Jon Krista är en av bönderna som söker kärleken i Bonde söker fru 2022.
I en intervju med Hänt avslöjar han nu det okända kravet på bönderna, som TV4 följer strikt under tiden på Sundbyholm slott.
– Produktionsbolaget kom där och bara drog oss in, säger han.
Bonde söker fru-Matthews starka ord om Linda Lindorff: "Kunglig"
0:51

Efter reklamen: Bonde söker fru-Matthews starka ord om Linda Lindorff: "Kunglig"

(0:51)

Slå på ljud

Bonde söker fru 2022 är i full gång och just nu befinner sig bönderna i startgropparna av sin kärlekssommar. Det första steget med speeddejtingen är över men än har de inte bjudit in några brevskrivare till gården.

I onsdagens avsnitt var gänget fortsatt kvar på Sundbyholm slott för att gå på gruppdejt. När Jon Krista Jonsson, 29, skulle bjuda in sina brevskrivare till dejten saknas plötsligt Sanna, 31, läs om försvinnandet här!

Som tur var berättade Sanna sedan under Facetime-samtalet att hon får ta och bege sig tillbaka innan det är dags för gruppdejten. Som tittare kan man då bli fundersam på hur många dagar bönderna och brevskrivarna egentligen tillbringar på slottet. I en intervju med Hänt berättar nu Jon Krista att det är en inspelning på hela fyra dagar.

Okända kravet på bönderna i Bonde söker fru 2022

Vad som också kommer fram under intervjun är att TV4 har strikta regler för hur dagarna på Sundbyholm ska gå till.

Hölls ni bönder och brevskrivare ifrån varandra så ni inte kunde umgås när kamerorna inte rullade?

– Det var som att vara tillbaka på ett ungdomsläger, vi har de från produktionen som springer med oss vart vi än ska, så att vi inte skulle träffar brevskrivarna.

Aha, det är så?

– Det är verkligen så.

Tidigare chockskandalen på Sundbyholm slott

Slottet, som bönderna och brevskrivarna befinner sig på, har tidigare kantats av skandaler. Året var 2016 när programmet skakades av en "sexnatt". Det var bönderna Sigrid Bergåkra, 49, och Erik Bäckman, 27, som hade tillbringat natten ihop, trots att de båda sökte kärleken i sina brevskrivare i programmet.

Vad exakt som hände den natten är oklart, då Sigrid och Erik inte har velat kommentera det hela. Men att natten tillbringades ihop gick inte att neka.

I årets Bonde söker fru visar sig reglerna för Sundbyholm slott vara något striktare, i alla fall mellan just brevskrivare och bönder.

– Vi har en egen byggnad som vi är i, vi fick inte ens sitta ute på balkongen lite oskyldigt där de brukar gå förbi. Det kändes väldigt frustrerande att veta att de faktiskt bara är där utanför någonstans. Man ville bara råka få en liten skymt eller råka heja på dem. Men så kom produktionsbolaget där och bara drog oss in eller såg till att vi inte mötte dem när vi var ute och gjorde något. Skulle vi ta en promenad följde produktionsteamet med, så vi inte råkade promenera för nära brevskrivarna, säger Jon Krista till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN