bonde söker fru 2022

Därför saknas Jon Kristas brevskrivare Sanna plötsligt – sanningen om försvinnandet

Bonde söker fru

Jon Krista får bjuda in Sanna till en gruppdejt genom Facetime i onsdagens Bonde söker fru.
Nu berättar de båda för Hänt om varför Sanna plötsligt försvann från slottet.
– När hon skulle fara bort tänkte jag bara men oj, hur gör jag nu, säger Jon Krista.
Bonde söker fru - Matthew lämnar landet: "Utvisad"
0:37

Efter reklamen: Bonde söker fru - Matthew lämnar landet: "Utvisad"

(0:37)

Slå på ljud

I Bonde söker fru 2022 får vi följa Jon-Krista Jonsson, 29, renskötare, från Tavelsjö, Elin Sandblom, 27, får- och skogsbonde, från Sandhult, Matthew, 20, spannmålsbonde, från Australien/Odensbacken och Henrik Kullander, 34, växtodlingsbonde, från Gällared.

Programmet har inför den nya säsongen genomgått stora förändringar. För Hänt har Linda Lindorff, 50, tidigare berättat om besluten som fattats för Bonde söker fru i år. Bland annat är brevutdelningen borttagen detta år, och istället slängs tittarna rakt in på slottet för speeddejting

Under Jon Kristas speeddejting dök en tjej upp som han kände sedan tidigare. Hänt har tidigare skrivit om relationen mellan renskötare och brevskrivaren Nathalie, 24 – samt vad som hände på duons dejt innan programmet.

Därför försvann plötsligt brevskrivaren Sanna från Bonde söker fru

I onsdagens avsnitt är det äntligen dags för Jon Krista att välja vilka brevskrivare han vill bjuda in till nästa steg, nämligen gruppdejten. Någon som visar sig gjort bra intryck är Sanna, 31. Men när Jon Krista ska bjuda in Sanna tvingas han ringa henne på Facetime, detta då hon inte är kvar på slottet.

När Hänt når Jon Krista berättar han om varför brevskrivaren plötsligt tvingades lämna slottet innan inspelningen var klar.

– Det var egentligen ingen speciell anledning, utan hon behövde få ihop med jobbet. Så efter speeddejtingen fick hon kasta sig på ett plan och flyga hem för att jobba klart det passet hon inte kunde byta bort, säger Jon Krista och fortsätter:

– Så då fick vi ta det på telefon, ringa upp henne och hon svarade ju ja så då fick hon flyga ner igen efter passet. Det var bara det där passet mitt i inspelningen som ställde till det.

Sanna i Bonde söker fru

Foto: TV4

Det visar sig att Jon Krista till en början inte ens visste att detta var ett alternativ, han trodde nämligen att chansen att få dejta Sanna var förbi.

– Herregud jag visste inte ens att jag skulle få erbjudande om Facetime. När hon skulle fara bort tänkte jag bara men oj, hur gör jag nu. Jag blev lite men, men vad nu då? Sen kom producenten och sa att vill du verkligen att hon ska få följa med på gruppdejt så finns det en möjlighet att få med henne igen. Så då fick jag ringa och kolla om hon ville det.

Sannas egna ord om beslutet – flögs fram och tillbaka

Även Sanna berättar för Hänt om tankarna kring att hon behövde bege sig mitt under inspelningen.

– Jag hade inte möjlighet att åka ner över huvudtaget först så i ungefär två veckors tid sa jag att jag inte kunde. Men så var det en fantastisk producent, många samtal och innovativa lösningar. Så till slut, på lördagen bestämde jag mig och då var det bara sätta sig på ett plan på söndagen, säger Sanna.

– Men allting hade då inte löst sig med jobbet och i och med att jag är butikschef så kan jag inte bara lämna butiken och sticka. Så därför flög jag hem för att jobba.

När det väl stod klart att Jon Krista ville att Sanna skulle gå vidare från speeddejten var det självklart för henne att ge sig tillbaka till Sundbyholm slott.

– När han ringde mig på onsdagskvällen och frågade om jag ville gå vidare till gruppdejten. Så var det så att från att vi la på, till att jag stod på flygplatsen gick det kanske en timme. Det var bara sätta sig på planet igen,

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN