Siw Malmkvist tvingas lämna Så mycket bättre – efter sjukdomsfall

Siw Malmkvist

Siw Malmkvist var en av artisterna i Så mycket bättre 2021, som spelas in på Gotland under somrarna. Men efter en plötslig förkylning tvingades Siw lämna inspelningarna och avbryta sin medverkan rapporterar Aftonbladet.

Så mycket bättre 2021 är i full gång att spelas in på Gotland. I höst sänds det populära programmet på TV4 och troligtvis blir även denna säsong lika uppskattad som tidigare säsonger.

Startfältet för årets artister består nämligen av riktigt folkkära personer och begåvade artister. De som medverkar i år är nämligen inga mindre än Peter Jöback, Maxida Märak, Casper Janebrink, Cherrie, Andreas Mattsson, Viktor och Gustaf Norén, Thomas Stenström, Melissa Horn, Marie Nilsson Lind, Daniel Adams-Ray, Moonica Mac och Jan ”Harpo” Svensson.

När det avslöjades att Peter Jöback ställer upp berättade han att det var en stor dröm som gått i uppfyllelse.

– Jag har velat vara med hela tiden. Första säsongen fick jag en fråga att vara med, men då byttes datum, säger Peter Jöback i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Men nu fick jag igen. Det passar bra, jag är 50 år och har massor med historier.

Siw Malmkvists insjuknande under Så mycket bättre

En annan artist som dragit mycket strålkastarljus till sig när det avslöjades att hon skulle vara med är Siw Malmkvist, 84.

– Vad ska jag säga? Det känns lite nervöst kanske för jag känner inte till de andra artisterna som ska vara med och framförallt inte deras musik. Så jag vet inte riktigt hur det ska gå, men jag lär mig snabbt!, säger hon i Efter fem.

LIKA SOM BÄR? Göran Persson döttrar har vuxit upp

Nu är inspelningarna igång, men för Siw hände det som inte fick hända. I måndags kväll började hon nämligen få ont i halsen. Då hade hon befunnit sig på Gotland med gänget i tre dagar men på kvällen den 7e juni fick hon alltså ont i halsen och kände sig allmänt hängig. Detta innebar att hon missade middagen och även lunchen den 8e juni som hon skulle varit med på.

– Jag hade inte känt av det alls. Det är bara en vanlig förkylning, men jag var så hes och skulle ju sjunga, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Det var lika bra att lämna. Jag ville inte smitta de andra, då hade det blivit bekymmer.

Rör sig om en vanlig förkylning

Däremot rör det sig som tur är inte om någon covid-19 eftersom Siw redan haft sjukdomen och dessutom är hon fullt vaccinerad.

– Jag har haft covid, har fått båda mina vaccindoser och har antikroppar. Så det är absolut inte något sådant, säger hon till Aftonbladet.

Detta är även något som den medicinska personalen kan intyga.

”Siw Malmkvist är fullvaccinerad och medicinsk personal som undersökt henne konstaterar att det inte kan röras sig om covid- 19.”, skriver Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Siw behövde alltså avbryta sin medverkan en och en halv dag för tidigt, men nu kan hon samtidigt konstatera att den tiden hon fick var absolut fin.

– Det var fantastiskt roligt. Roliga och underbara människor, unga människor, som var jätteroliga att träffa, säger hon till Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Här är alla artister och deltagare i Så mycket bättre 2021

LÄS OCKSÅ: Vem är Jan ”Harpo” Svensson i Så mycket bättre? Här är allt vi vet

FOTO: TT

Senaste nytt