Göran Persson har TVÅ döttrar – detta gör Anna och Linnea i dag

Göran Perssons döttrar har vuxit upp.

Mycket har hänt sedan Göran Persson var statsminister. Även så med hans döttrar.

Foto: TT
När Göran Persson och Anitra Steen, tidigare vd på Systembolaget, blev ett par var det en rejäl mediesensation.
Men faktum är att den smått ikoniske statsministern haft två äktenskap innan Anitra Steen – där han fått två döttrar.
Detta gör Linnea Persson och Anna Persson i dag.

Mycket har hänt sedan Göran Persson var statsminister under tio år, 1996 till 2006. I dag uppfyller den forna statsmannen nästan uppnått kultstatus i Sverige. Han var även finansminister 1994 till 1996. Persson har haft många roller under sitt liv- och äktenskap. Inte mindre än tre gånger har den forna statsministern varit gift. Från första äktenskapet med Gunnel fick Göran Persson dessutom med sig två döttrar.

Det här gör Göran Perssons döttrar i dag:

Skriven med särskild postadress i Tirana

Första dottern föddes 1979, den 23 februari. I dag är hon 42 år gammal och enligt uppgift ogift. Hon fick namnet Anna Persson. I mellannamn heter hon Birgitta. Hon är skriven nära centrala Stockholm, där även en 56-årig man är skriven. Hon sitter tillsammans med sin syster i en företagsstyrelse.

Hon är även skriven på svenska ambassaden i Tirana, Albanien, med en särskild postadress. Enligt Utrikesdepartementets hemsida arbetar Anna Persson som förstasekreterare på ambassaden. Skatteverket definierar en särskild postadress som en adress man har under sex månader, i Sverige eller utomland.

Tirana, Albanien.

Foto: BIBIKOW Walter / Hemis.fr

Vid 26 års ålder var Anna Persson med i den lokala ungdomsförbundet, SSU i Sörmland, som avslöjades att ha blåst upp medlemssiffror. Anledningen var för att organisationen skulle kunna kamma hem mer bidrag från olika instanser. Anna Persson gick snabbt upp i leden på SSU och satt under 1990-talet i själv i distriktsstyrelsen, enligt Expressen.

Andra dottern – sitter i tre företag

Andra dottern föddes 1982, i slutet av januari. Hon heter Linnea Persson. I mellannamn följer hon systerns helgon-stil och är döpt till Maria.

I dag är hon 39 år gammal. Hon är skriven i en bostad i Strängnäs kommun, tillsammans med en annan man som är 43 år gammal. Det finns även en bil av lyxigare modell skriven till bostaden.

Linnea Persson är aktiv i tre olika företag. Hon har ett styrelseuppdrag i pappa Görans Bavena AB. Hon har ett eget företag, där även den 43-åriga mannen som också är skriven på hennes adress har ett styrelseuppdrag. Sista företaget sitter bland annat Linnea och systern Anna Persson i styrelsen.

2005 rapporterade Aftonbladet om en märklig radio-kupp. Statsministern önskade under en livesändning i P4 låten "Things are not the same" med rockgruppen Redmint. Det visade sig vara den dåvarande statsministerns egna dotter som var med i gruppen. I intervjun med Aftonbladet berättar hon att pappa brukar lyssna på musiken, även om inte gruppen riktar sig till den målgruppen.

– Han har varit och lyssnat på oss några gånger men jag vet inte riktigt om han gillar vår musik. Precis som andra föräldrar tycker han att det är kul att det går bra för oss men om vår musikstil är något för 40- och 50-talister vet jag inte, sa Linnéa Persson, till Aftonbladet.

Göran Perssons dotter Linnea Persson, som då 2005 spelade i bandet Redmint.

Thomas Nilsson / Katrineholms Kuriren / TT

Förre detta statsministern Göran Perssons kor

När Göran Persson blev ordförande för Swedbank, 2019, avgick han dagarna efter från sitt livsverk och egna företag Baven AB. Istället gick dottern Linnea Persson och hustrun Anitra Steen in i företaget, rapporterade Expressen.

Göran Perssons förag är kopplat till hans lantbruk, skogsmark och några konsultuppdrag som den förre detta statsministern ålägs. Företaget Bavan AB är döpt efter sjön Båven, i Flens kommun. Göran Persson och Anitra Steen bor på gården Övre Torp som ligger i samma kommun.

Övre Torp Gård. Göran Perssons och Anitra Steens bostad.

Foto: JOAKIM BERGLUND

Turligt nog kanske för familjen lovade Göran Persson att inte överlåta skötseln av korna till hustrun sin.

– Hon kommer säkert inte sköta korna. Men hon kan bokföring, sa han till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Håkan Juholts två barn har vuxit upp – så ser sönerna Anton och Viktor ut

LÄS OCKSÅ: Carl Bildt har tre barn – så ser de ut och så lever de idag

Foto: Claudio Bresciani/TT och Stefan Hyttefors

Senaste nytt