TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Simon Skölds stora ilska efter beslutet: ”Det är absurt”

26 apr, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Simon Sköld rasar mot sin egen sport MMA efter ett nytt beslut – och kallar det "en freak show". – Jag tycker det är helt absurt, säger han till Expressen.
Annons

MMA-fightern Simon Sköld, 29, blev förra året pappa för första gången. Tillsammans med sin fästmö, deckardrottningen Camilla Läckberg, 42, fick han dottern Polly, 1, i april 2016. Men det är inte på grund av sitt eget barn som sportprofilen nu riktar skarp kritik, utan på grund av ett annat barn.

Den japanska tolvåringen MoMo anses nämligen vara ett jättelöfte inom MMA-sporten och är nu klar för sin första riktiga match. Enligt Expressen kommer hon att göra debut mot 24-åriga fightern Momoko Yamasaki, som alltså är dubbelt så gammal som sin motståndare. Den orättvisa åldersskillnaden har bland annat fått Simon Sköld att gå i taket.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har läst nyheten och jag tycker att det är helt absurt. Och det som jag reagerar starkast över är att motståndaren är dubbelt så gammal som MoMo. Om barn ska tävla i MMA måste de göra det med barnanpassade regler utan fullkontakt, säger han till tidningen och fortsätter:

Annons

– Det här är inte sport, det är en freak show.

Simon Sköld är själv aktiv inom MMA-sporten.

MMA, eller mixed martial arts, är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt. Simon Sköld uppger att han är chockad över att en tolvåring ska tillåtas tävla mot en vuxen i den här minst sagt hårda sporten.

– Jag förstår inte hur det kan tillåtas. MMA är en sport som kräver mycket av utövaren. Man skulle ju inte sätta ett barn i en formel 1-bil, då är det gokart eller liknande som gäller och det är samma sak här, säger han.

Foto: IBL

Annons