Shirley Clamps kärlekskrasch – öppnar upp om kampen: ”Var så förändrad”

Shirley Clamp

Shirley Clamp har i perioder försvunnit från rampljuset.
Nu öppnar hon upp sig om den tuffa perioden som ledde till att hon gick in i väggen.
En separation till..” säger hon i Halv tre med Lotta Bromé.
Så får Shirley Clamp och kärleken Benny ihop familjepusslet
0:28

Efter reklamen: Så får Shirley Clamp och kärleken Benny ihop familjepusslet

(0:28)

Slå på ljud

Popdrottningen Shirley Clamp, 49, är välkänd efter att ha ställt upp i Melodifestivalen flertalet gånger. Hon tog sig rakt in i svenska folkets hjärtan när hon medverkade med bidraget Min kärlek 2004 som än idag är en riktig klassiker.

Och nog är hon allt rutinerad på den stora Melodifestival-scenen – sångerskan har nämligen ställt upp hela sju gånger.

I detta nu är hon högst aktuell med sin egen föreställning Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt som hon själv skrivit tillsammans med William Spetz. Föreställningen som är ute på turné har redan efter två veckor fått fantastiska lovord.

Shirley om sin nya kärlek och nya tillskottet i familjen

Men även på den privata fronten händer det en hel del för Shirley. Under pandemin fann hon kärleken på nytt i hockeyspelaren Benny Rönnelöw, 47.

När hon gästade Halv tre med Lotta Bromé berättade hon att utöver den nyfunna kärleken har hon dessutom fått fyra bonusbarn på köpet som Benny hade från en tidigare relation.

– Han hade ju då 4 ungar visade det sig, berättar hon för Lotta.

Även Shirley har dottern Vilja Ottosson Clamp, 14, med ex-pojkvännen Daniel Ottoson. De var ett par i 14 år innan de beslöt sig för att gå skilda vägar 2016.

I samma radioprogram med Lotta Bromé öppnar hon upp sig om den tuffa tiden kring separationen – i samma veva gick hon in i väggen.

Tuffa tiden efter separationen – tog hjälp av terapeut

Lotta och Shirley pratar om hur mycket Shirley jobbat genom åren men att hon också försvunnit från rampljuset i perioder – bland annat då när hon gick in i väggen i anslutning till separationen från Daniel.

– Men du gick in i väggen, det var en tid som var riktigt svår? frågar Lotta.

– Det var en period, och det var ju lixom samtidigt då som jag skulle separera från mitt ex, Viljas pappa. Och det var jättejobbigt. Men det var ju också jättejobbigt att jag var tvungen att sälja mitt drömhus som vi hade köpt. Det var ju en separation till. Så det var tungt, och jag fattade ju inte det. Det var en läkare som sa till mig att ”du har ju gått igenom ganska mycket”. ”Jaha, ja det har jag nog.” berättar Shirley.

Vidare berättar hon att hon tillslut tog hjälp av en terapeut.

– Jag började med en terapeut som jobbade mycket med prestationsångest, för jag trodde att det var det grundade sig i. När jag märkte att jag var låg och inte kunde prestera så mådde jag väldigt dåligt. Jag blev ledsen på mig själv när jag inte kunde ge och ge. Och då blev jag låg för att jag tyckte att jag var så förändrad.

Hon förklarar att hon mår väldigt bra i sig själv nu och är både nöjd med karriären och framförallt kärleken. Hon beskriver sin lycka över att ha vågat släppa in någon.

– Jag tycker att jag är så duktig som har vågat att släppa in. För det har varit läskigt i mitt liv. Jag känner mig väldigt nöjd och glad över att jag vågat släppa in Benny.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN