Shirley Clamp tvingad till sjukvård – timmar innan Melodifestivalen

Shirley Clamp

Instagram / TT /Claudio Bresciani
Shirley Clamp har tvingats till sjukvård, bara en timme innan sändningen av Melodifestivalen och Andra chansen börjar.
”Det här jobbet är inte lätt”, skriver Shirley Clamp på Instagram.

Shirley Clamp har drabbats av en allergisk reaktion – precis innan hon ska gå upp på scen och leda Melodifestivalens Andra chansen.

Shirley Clamp tillsammans med Christer Björkman ska leda Melodifestivalens sista officiella deltävling – Andra chansen. Men bara timmar innan sändning så har programledaren och sångerskan nu drabbats av en allergisk reaktion, detta meddelar hon till Aftonbladet och på Instagram.

”Har rengöring på nu och ska lägga is på innan showen must go on....”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Shirley Clamps allergiska reaktion

Vidare poängterar Shirley Clamp att hon överlag är allergisk mot mycket. I sms:et till Aftonbladet, som var först att rapportera om händelsen skriver hon att tävlingen måste fortsätta och att hon inte kommer avbryta som programledare:

LÄS MER: Carina Bergs son Holgers oväntade ord om graviditeten

”Jag är allergisk mot mycket och reagerade helt enkelt... Har rengöring på nu och ska lägga is på innan showen must go on....”.

SVT har tidigare gått ut med att ifall en programledare skulle bli sjuk eller mot förmodan inte kan genomföra sändningen så har de artisten och Allsång på skansen programledaren Sanna Nielsen som står redo i kulissen.

Exempelvis under Eurovision song contest i Globen 2016 stod även Sanna Nielsen redo att rycka in för programledare Petra Mede ifall något skulle hända.

Berättar på Instagram: ”Inte lätt”

Shirley Clamp avslöjade själv på Instagram att hon drabbats av sjukdom och uttryckte att det här programledaryrket inte alltid är lätt.

”Tänk Marie om du inte hjälpte mig”, säger Shirley Clamp och fortsätter:

”Jag vill att folk ska känna att det här jobbet inte är lätt. Artisterna nu ser ni.”

Under presskonferensen efter programmet meddelade Shirley Clamp vad det var som hände och om den allergiska chocken, hon var även stolt över sin insats.

– Jo det är så att jag har allergi mot vissa smycken så jag fick inte in mina örhängen. Det var raka vägen till sjukstugan, haha. Jag fick tvätta det och kunde inte ha ett örhänge på ena örat. Vi använde även is, det är ett bra tips, säger Shirley Clamp och fortsätter:

– Jag hade kul och var i stunden. Jag har längtat efter att det ska kännas så här bra, avslutar hon.

FOTO: Instagram / TT /Claudio Bresciani

LÄS OCKSÅ: Kändisarnas stora sorg efter Birgitta Rasmussons död