Sexologen Kalle Norwald i Gift vid första ögonkastet ryter ifrån

Det är många som vill tycka till om paren och deltagarna i Gift vid första ögonkastet.
Men vissa saker bör man hålla för sig själv – säger nu programmets sexolog Kalle Norwald.
”Den typ av kommentarer deltagare får rörande matvanor, kroppsspråk, utseende och personlighet som nu syns i vissa forum gör mig arg och ledsen och är på inga sätt okej”, skriver han.

SVT:s succéprogram Gift vid första ögonkastet har blivit omtalat och omdiskuterat program. Konceptet går ut på att deltagarna ska gifta sig med någon de blivit ihopparade med, första gången de ses.

Programmet är inne på sin sjunde säsong och i sociala medier diskuteras deltagarna och deras relationer flitigt av tittarna.

I ett inlägg på Instagram sätter nu programmets sexolog Kalle Norwald ner foten, efter att deltagare i programmet fått elaka kommentarer om hur de är och hur de ser ut.

”VIKTIGT MEDDELANDE från en upprörd sexolog och samhällsmedborgare! Las och hjälp till att fundera over hur vi kan stoppa hatet på nätet. Relationer engagerar. Det ar inte minst tydligt nar vi far se dem på TV, exempelvis genom Gift vid första ögonkastet”. Som tittare ar vi på tillfälligt besök i deltagarnas liv och det under en väldigt ovan situation som samtidigt filmas och visas for storpublik. Varje deltagare sitter på ett enormt mod och visar upp konflikter, personlighetsdrag och förhållningssätt som manga andra inte ens kan tanka sig visa eller prata om med familj och vänner.”

LÄS MER: Så kom Denise Melinn Licari med i Paradise hotel

Går på deltagarnas kroppsspråk och matvanor

Kalle menar att det gått alldeles över gränsen när deltagarna nu får hat för allt möjligt.

”Den typ av kommentarer deltagare far rörande matvanor, kroppsspråk, utseende och personlighet som nu syns i vissa forum gör mig arg och ledsen och är på inga satt okej. Det ar skillnad på yttrandefrihet och att gå till personangrepp. Kritik kan i grunden vara bra, men kritiken måste läggas i ratt korg. ”

Han ser hellre att de som jobbar för att matcha paren ska få kritik, än deltagarna själva.

”Kritisera produktionen for klippningen och oss psykologer och terapeuter for matchningarna som är där i vara professioner. Men gå inte och sprid elakheter om deltagarna som är där som privatpersoner i jakt på kärlek. ”

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagare i Paradise hotel våren 2021

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagare i Joakim Lundells serie Puppet Master

Senaste nytt