TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Se bilden Zara Larsson raderade efter följarnas ilska: "rasistisk"

14 mar, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Zara Larsson publicerade en bild på Instagram där den så kallade sydstatsflaggan syns. Nu rasar följarna mot den svenska artisten.
Annons

Det var i förra veckan, på internationella kvinnodagen, som artisten Zara Larsson, 20, la ut en text om feminism på Instagram. Till texten använde hon sig av en bild från den kända storfilmen “Thelma och Louise” från 1991, där skådespelarna Susan Sarandon, 71, och Geena Davis, 62, poserar tillsammans.

Inlägget fick Zara Larssons följare att reagera starkt. Inte på grund av texten eller skådespelarna i sig – utan på grund av att den ena av de kvinnliga karaktären bär en t-shirt med sydstatsflaggan på.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sydstatsflaggan är omdebatterad och anses av många vara rasistisk, eftersom den härrör från det amerikanska inbördeskriget och indirekt representerar söderns historia av att äga slavar. Flera rasistiska organisationer, såsom Ku Kux Klan, som trakasserade och förföljde de frigivna slavarna använder sig också av flaggan.

Nu har Zara Larsson raderat bilden efter förföljarna påtryckningar.

Annons

“Zara påstår att hon står upp för allas rättigheter, vilket visar tydligt att hon inte gör med den här bilden. Sen att hon inte har tagit bort den än är bara patetiskt”, skrev en.

“Wow Zara. Du har suttit och snackat om rasism hit och dit och ändå sitter du och lägger upp en bild med en kvinna i en rasistisk tröja. Wtf???? När du pratar om kvinnors rättigheter så prata inte åt oss icke-vita tack”, påpekade en annan.

“Du är pinsam som fortfarande inte har tagit bort bilden”, skrev en tredje.

“Varför envisas du med att ha kvar bilden med en rasistisk flagga?”, skrev en fjärde.

Zara Larsson har ännu inte svarat på kritiken.

Se bilden som Zara Larsson raderade:

Foto: IBL, Instagram

Annons