TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

SD dementerar: Runar Sögaard ska inte skriva Åkessons självbiografi

24 nov, 2020 
Runar och Jimmy
Runar Sögaard är just nu högaktuell med sin nysläppta självbiografi.
I boken skriver han att han snart även ska skriva partiledaren Jimmie Åkessons självbiografi – vilket nu dementeras.
Annons
Runar Sögaard om relationen med Carola: "Vi har ingen relation"Brand logo
Runar Sögaard om relationen med Carola: "Vi har ingen relation"

Runar Sögaard, 53, släppte nyligen sin omtalade bok Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem.

I boken omnämns bland annat hans ex Carola Häggkvist, 54, flera gånger. De träffades 1987 på en kristen konferens i Tyskland och under tio års tid var de äkta makar innan de år 2000 beslutade sig för att gå skilda vägar. Carola och Runars gemensamma son Amadeus Sögaard, 22, var två år gammal när det tidigare paret skilde sig. Förhållandet och uppbrottet var minst sagt turbulent och har skapat flera rubriker.

Runar har i en intervju med Hänt berättat att ex-frun fick möjlighet att läsa självbiografi Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem – men att hon inte velat.

– Hon fick möjligheten att läsa de två kapitel där hennes namn är med men hon har varken svarat förlaget eller mig så hon håller säkert det för sig själv kan jag tänka mig, sa Runar Sögaard i en intervju med Hänt.

Dementerar Runars påstående

Han skriver också i boken att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons självbiografi ska skrivas av honom och att den ska ges ut nästa år.

Annons

”Jimmie Åkessons liv och kallelse väckte min nyfikenhet så till den grad att vi nyligen enats om att jag ska få nöjet att skriva hans självbiografi som är planerad att komma ut hösten 2021”, skriver Runar Sögaard i boken.

Men nu dementerar partiledaren det hela. SVT skriver att Runar och Jimmie träffades inför riksdagsvalet för en intervju med partiledaren. Men att han ska skriva partiledarens bok stämmer inte, enligt Mikael Eriksson, Jimmie Åkessons stabschef.

– Runar Sörgaard kommer inte att skriva Jimmie Åkessons självbiografi. Det kommer Jimmie Åkesson själv att göra, den dagen det blir aktuellt. Däremot har Runar framfört intresse om att skriva en bok om Jimmie Åkesson, som också har träffat Runar för att diskutera sin medverkan, säger Mikael Eriksson till SVT.

Annons