LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Schyfferts ord efter skandalen i Bingolotto – TV4:s ursäkt

14 nov, 2021 
Emil Karlsson Lagnelius
Henrik Schyffert i Bingolotto.
Henrik Schyffert skapade skandal i Bingolotto och TV4 tvingades be om ursäkt.
Nu uttalar sig Schyffert för första gången om kvällen han ångrar mest i livet.
– Jag sålde ut mig fullständigt.
Annons
BingoLotto – minns du programledarna?Brand logo
BingoLotto – minns du programledarna?

Henrik Schyffert, 53, var inför julen 2018 med i Bingolottos uppesittarkväll med Rickard Olsson, 54, som programledare. I programmet gjorde förutom Schyffert även Helena af Sandeberg, 50, Per Andersson, 44, David Hellenius, 47, Andreas Weise, 35, och Kalle Moraeus, 58, en parodi på Jesu födelse.

Den kontroversiella sketchen skapade tittarstorm och i sociala medier rasade många mot vad de kallade ”snuskigheter” och ”svordomar”.

Det gick så långt att TV4 tvingades gå ut och be om ursäkt.

– Jag kan ha förståelse för tittarnas reaktioner och kan bara beklaga att det blev som det blev. Uppesittarkvällar är inte till för att uppröra folk, och det var väl inte det mest finstämda julspel jag har sett heller. Det var en konstnärlig frihet som gick överstyr för vissa, sa Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4, till Expressen.

Henrik Schyffert, David Hellenius och Andreas Weise spelade de tre vise männen i den kontroversiella sketchen.

Schyffert ångrar sin medverkan i Bingolotto

När Henrik Schyffert nu tre år senare gästar Alexander Pärleros i Framgångspodden drar han själv upp uppesittarkvällen när han får frågan vad han ångrar mest:

Annons

– Jag var med i Bingolottos uppesittarkväll för att försöka sälja biljetter till en teaterföreställning. Jag stod där och gjorde julpynt med Alexandra Zazzi, duttade, sjöng i körer och sålde ut mig fullständigt för att kränga teaterbiljetter – det ångrar jag faktiskt, det hade jag kunnat låta bli, säger Schyffert utan att beröra den omtalade sketchen.

Nej, det han ångrar är att han överhuvudtaget var där.

– Alla marknadsförare vi jobbade med hade sagt att ”Ni måste vara med i Bingolottos uppesittarkväll för ni kommer sälja så ini helvete”. Så jag och Per Andersson åkte ner till Göteborg och tänkte, nu gasar vi oss igenom den här uppförsbacken. Vi hade tomteluvor på oss, julklappsrimmade och gick ”all in” på mysig uppesittarkväll. Det stred emot allt jag känner i kroppen, säger Schyffert i Framgångspodden.

Resultatet av att Schyffert, som han själv säger, ”sålde ut sig” slutade i fiasko.

– Dagen efter fick vi reda på att vi bara hade sålt 240 extrabiljetter och då hade vi varit med i fem timmars direktsändning med 3,5 miljoner tittare.

Foto: TV4 & TT

Annons