Sarah Dawn Finer berättar i Nyhetsmorgon om dramatiska förlossningen

SARAH DAWN FINER

Att det råder brist på barnmorskor i Sverige är ingen hemlighet. Marginalerna är små och det är något som Sarah Dawn Finer fått bevittna. Nu kan hon inte hålla tårarna tillbaka när hon pratar om sin dramatiska förlossning.
– Min son hade inte levt om de inte gjort de besluten, säger Sarah i Nyhetsmorgon.

Sarah Dawn Finer, 40, är en av Sveriges mest folkkära sångerskor och tv-profiler. Förutom att driva den populära podden Talk to me så är Sarah även en av jurymedlemmarna i Talang på TV4 och under förra årets säsong var hon gravid med sitt andra barn, vilket blev en son.

I våras kunde Sarah Dawn Finer berätta om lyckan över att ha blivit tvåbarnsmamma.

”Tacksamhet. Det är det enda jag kan känna. Mitt hjärta är fyllt av så mycket tacksamhet. Vår vackra, starka pojke, Benji Sam Finer kom till oss, tidigt imorse denna söndag. Det finns ingen passande bild eller text att skriva i en sån här stund. Du kom ut tillslut, men under dramatiska omständigheter, och under några av de värsta och längsta minutrarna i vårt liv, så visste vi inte om vi skulle få ha dig kvar hos oss, vid liv”, skrev hon då.

Sarah har även dottern Annie Grace Finer sedan tidigare och nu har hon alltså fått en lillebror som heter Benji.

Sarah Dawn Finer om sina dramatiska förlossningar

När Annie föddes, för fyra år sedan, så var det en dramatisk förlossning för Sarah. Redan då gick sjukvården på knäna och i Nyhetsmorgon berättar Sarah nu om den stora oron.

– På morgonen, kommer jag ihåg att de sa till mig; hade du kommit in nu så hade du behövt åka till Västerås. För nu är det fullt i hela stan och att jag då förstod att hon hade dött, jag hade dött, om jag inte hann det här, berättar Sarah i morgonshowen.

Just nu är krisen kring barnmorskor i Sverige större än någonsin och i våras, när Sarah födde sin son blev hon påmind om problemet.

– Samma situation, på samma sjukhus..., säger Sarah och harklar sig och tillägger: Jag måste prata snabbt för annars kommer jag börja gråta.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sarah Dawn Finers tårar i Nyhetsmorgon

Sarah är väldigt tacksam för alla barnmorskor och att de faktiskt gör sitt jobb även om de är underbetalda och utmattade. Hon menar att politikerna måste börja se den här situationen på allvar nu. Speciellt eftersom Sarah verkar ha haft två riktigt dramatiska förlossningar.

– Min son hade inte levt om de inte gjorde de besluten som de gjorde. Och den barnmorskan som sprang till akut-rummet och såg till att han lever idag, att hennes förutsättningar på hennes jobb, för att hon ska kunna rädda mitt liv, eller min sons liv. Hon måste stå och skrika för att göra sitt jobb värdigt, det är under all kritik, säger Sarah, som nu blivit riktigt känslosam, och tillägger:

– Åh gud, förlåt! Alltså jag gråter så ofta i tv! Jag födde också barn för några månader sen, så det här är liksom inte så lätt.

SARAH DAWN FINER

Sarah Dawn Finer brast ut i gråt i Nyhetsmorgon

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Simons missnöje över lönen i Bachelor – kängan till TV4

LÄS OCKSÅ: Gabriel Crona Edholm har vuxit upp – det gör han idag

FOTO: TV4

Senaste nytt