Idol 2023 marknadsföring banner

Sarah Dawn Finer ryter ifrån – efter orden om hennes föräldraskap

10 apr, 2021 
Sarah Dawn Finer.
Sarah Dawn Finer väntar sitt andra barn – vilket hon glatt väntar på.
Men nu ryter hon ifrån – efter att ha fått flera olika pekpinnar riktade mot sig.
”Jag vill gärna ha ett levande, friskt barn och jag vill klara mig igenom förlossningen. Allt annat är en bonus”, skriver hon på Instagram.
Annons
Svenska kändisars val av unika barnnamn
Svenska kändisars val av unika barnnamn

I slutet av förra året meddelade artisten Sarah Dawn Finer att hon väntar barn – vilket hon avslöjade i direktsändning.

Det var när hon gästade TV4:s Efter fem som hon berättade det hela för Tilde de Paula, att hon önskar sig en mycket speciell julklapp.

– Jag önskar mig att min bebis kommer ut om några månader och är frisk. Och att jag klarar mig igenom den här pandemin hela vägen tills dess, sa hon då.

Sedan dess har man inte hört Sarah uttala sig så mycket om graviditeten, men nu kommenterar hon det hela på Instagram. Det är med en skarp ton som artisten skriver att hon blivit ifrågasatt gällande hur hon ska göra med tanke på hennes arbetssituation.

Recept.se Nyhetsbrev

”Nu när jag väntar barn igen och då kommer samma frågor igen. Och hundratals andra och jag undrar…Vad spelar det för roll för dig om jag ammar eller inte, eller om jag pumpar eller inte? Varför måste du som jag inte frågat, ha en åsikt i ärendet angående mina beslut med min kropp, mitt moderskap eller berätta för mig huruvida du tycker det är äckligt eller inte. Om det sker på allmän plats?”, skriver hon.

Annons

Vill fokusera på barnets hälsa

Hon skriver vidare att det finns viktigare saker att tänka på än hur hon väljer att göra med amningen.

”Jag vill gärna ha ett levande, friskt barn och jag vill klara mig igenom förlossningen. Allt annat är en bonus”, skriver hon och fortsätter:

”Och så länge jag lever i ett land där jag som kvinna har möjlighet till val – så är det val som jag gör – i alla frågor gällande mitt moderskap, utifrån vad som är bäst för mig, mitt barn och min familj”.

Sarah Dawin Finers vädjan

Artisten hade önskat att hon istället skulle få stöd och pepp från andra kvinnor – istället för pekpinnar.

”Om vi kunde stötta varandra mer i att förstå att oavsett vad vi väljer i det mesta så är vi alla ok, även om vi inte gör samma val, så skulle kvinnor vara lite mindre stressade kring till exempel amning. Eller moderskap”, skriver hon.

”Fråga hur din kompis eller kollega tänker om du är nyfiken, men om hon inte tänker eller gör som du, så är det inte fel. Det är bara ett annat val”.

Annons
Annons