Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sarah Dawn Finer i tårar i TV4 – orden om läkarens besked

04 nov, 2018 
Sarah Dawn Finers tårar i TV4
Sarah Dawn Finer bryter ihop i tårar i Hellenius hörna efter att hon berättat om det tunga besked hon fick av läkaren för drygt två år sedan. Ett val där hon tvingades välja mellan barnet i hennes mage eller hennes röst.
Annons

Sarah Dawn Finer, 37, är en av gästerna i kvällens Hellenius hörna på TV4, och förutom att prata om det glädjande beskedet om att hon är en av fyra som kommer att programleda nästa års Melodifestival berörde hon även tyngre saker.

Den folkkära artisten är känd för sin fantastiska röst, men för drygt två år sedan fick hon en stor polyp på stämbanden som gjorde det mycket svårt för henne att sjunga.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag orkade ingenting röstmässigt. Jag kom inte upp, jag lät som en kråka, och jag skrek. Jag vilade, och kom aldrig i kapp mig själv. Så gick jag till en läkare, förklarar hon i tårar i Hellenius hörna och fortsätter:

– Det var två och ett halvt år sedan, och det är min största kamp i livet. Absolut det värsta beskedet jag kunde få. Att få höra att jag kanske aldrig kommer kunna sjunga igen.

“Det blev helt olidligt”

Efter det beslutade hon sig för att operera stämbanden. Men då kom nästa chock – hon fick veta att hon var med barn. Det ledde till att hon fick välja: barnet eller rösten.

Annons

– Vi kom till en punkt där det blev helt olidligt och vi måste operera. I samma veva med att vi skulle operera, typ dagen innan, så fick jag veta att jag var med barn. Vilket är fantastiskt. Men då visade det sig så klart att jag måste sövas för att opereras, så valet var att behålla barnet eller behålla rösten. Jag behöll barnet.

Hon var sjukskriven i ett år, men efter det har hon jobbat sig tillbaka. Hon bestämde sig helt enkelt för att bli frisk utan en operation. Turnén som hon var tvungen att ställa in när hon fick beskedet från läkaren gör hon istället nu med premiär den 10 december.

Hellenius hörna sänds söndagar 21.00 på TV4.

FOTO: TV4

Annons