Sarah Dawn Finer tar över "Så ska det låta"

Efter Peter Harrysson, Peter Settman och Kalle Moraeus – nu tar Sarah Dawn Finer som första kvinna över SVT:s succéprogram "Så ska det låta".

Hon har varit programledare för Melodifestivalen, sidekick i Eurovision Song Contest och julvärd i SVT. Nu tar Sarah Dawn Finer, 35, också över programledarrollen i SVT:s flaggskepp “Så ska det låta”.

– Jag är väldigt spänd på att ta mig an ett sådant älskat program. Det känns jättebra. Jag är glad att få börja jobba, men också nyfiken på produktionsbolaget, SVT och mina tankar på hur man kan prägla programmet på ett annat sätt, säger Sarah Dawn Finer till Aftonbladet.

LÄS MER: Sarah Dawn Finers babylycka: “Jag är gravid”

Tidningen skriver att SVT under flera år ska ha försökt värva artisten som programledare, men att bitarna inte fallit på plats förrän nu.

Sarah Dawn Finer blir också den första kvinnan att leda programmet, som sänts sedan 1997, efter att Peter Harrysson, 68, Peter Settman, 47, och Kalle Moraeus, 53, tidigare gjort det.

– Det känns så himla roligt. Att få vara första kvinnan som jobbar med helgunderhållning på väldigt många år. Det känns som att det är dags för det, säger hon till tidningen.

Artisten, som just nu är gravid och väntar barn med pojkvännen Jonas, kommer att hinna bli mamma innan inspelningarna av nya “Så ska det låta” startar i oktober. Men hon är inte oroad över att jobba samtidigt som hon är nybliven mamma.

– Det är så sjukt många människor i min bransch som gör det här med barn, så det där är jag inte orolig för. Det här är inte åtta veckor direktsänd tv, det är ett par dagar som jag jobbar. Jag har ett extremt supportsystem med vänner och familj, säger hon till Aftonbladet.

Sarah Dawn Finer dyker upp som programledare för ”Ska det låta” på tv först i början av 2018.

LÄS MER: Sarah Dawn Finer tar inte barn för givet

Foto: IBL, SVT

SENASTE NYTT!