Sanningen om Roger Pontares svåra hälsoproblem – artistens nya besked

Han har rasat 18 kilo i vikt på drygt två månader. Men allt går åt rätt håll och sångaren hoppas att den nya dieten ska göra att han slipper ögonproblemen han dragits med i två år.

I premiären av ”Stjärnornas stjärna” är det en betydligt mycket smalare Roger Pontare, 66, än vad vi är vana att se som går upp på scenen. Totalt har han gått ner 18 kilo på drygt  två månader.

– Nu har jag ätit bra kost sedan nyår. Dels blir man lättare. Sen rensar man kroppen helt enkelt. Det är en stor detox, säger Roger.

Sångaren berättar om sin nya diet:

– Alla mejeriprodukter går bort. Sen dricker jag mindre kaffe, mer te, tar bort potatis, men tillsätter grönsaker. Det är inga problem att äta kött, men bara grönsaker ovan jord. Lite LCHF kan man säga.

Dock har orsaken till hans nya kostvanor ingenting att göra med att han velat gå ner i vikt. Tvärtom handlar det om att han i två års tid kämpat med att hans ögon varit så svullna att han haft svårt att se.

Förra vintern avslöjade Roger att han hade problem med ögonen för Hänt:

– Läkarna har testat både antihistaminer, kortison och hälsokost men inget biter. De har funderat på om det kan vara cirkulationen eller lymfsystemet. Det var det inte. Det senaste är att de pratar om att det kan vara någon form av angioödem.

Nu berättar han att han kommit fram till att en stor del av problemen med svullnaderna, han har haft bulor som stora bollar under ögonen, berodde på dålig kost:

– Jag har kommit en bit på vägen vad gäller mina ögon. Det har visat sig att dels är de känsliga,och sen så har jag ätit fel.

Samtidigt ser inte Roger det som någon nackdel att han blivit smalare på köpet:

– Man blir både lättare och klar i huvudet på något sätt. Det är bra om man ska lära sig texter att få lite ordning på cellerna.

Dock tror sångaren att det kommer ta tid innan ögonen är helt återställda:

– Det är en långdragen process. Enligt dietisten har jag ätit fel i 66 år så nu fakturerar kroppen tillbaka. Det kan ta ett helt år innan ögonen är helt bra igen, men än så länge känns det väldigt bra. Det går åt rätt håll.

LÄS OCKSÅ: Roger Pontares beslut – vägrar gifta sig med Elisabeth

LÄS OCKSÅ: Roger Pontares oro för mystiska sjukdomen: ”Inget biter”

Foto: Stella

 

SENASTE NYTT!