Sanningen om Ingvar Oldsbergs okända miljoner – fästmön blir helt utan arv

INGVAR OLDSBERG

Den folkkära programledaren Ingvar Oldsberg blev 76 år gammal.
Nu visar det sig att tv-legenden var mångmiljonär.
Han lämnar med andra ord efter sig ett stort arv men inte ett öre går till fästmön.
Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammal
0:44

Efter reklamen: Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammal

(0:44)

Slå på ljud

Det var i början av februari i år som vi nåddes av det otroligt sorgliga beskedet: tv-legendaren Ingvar Oldsberg är död. Han blev 76 år gammal.

I ett uttalande undertecknat av särbon Maria och barnen Staffan, Karolina och Viktoria berättade familjen om sin stora förlust.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, skriver familjen i ett uttalande.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Dottern Viktorias sorg efter pappa Ingvars bortgång

Ingvar levde sina sista år i livet med särbon Maria Sandeblad, 60. Han bodde i en hyreslägenhet på Vasaplatsen i Göteborg.

Han hade sedan ett tidigare äktenskap med exfrun Laila Oldsberg, 75, och tillsammans fick de sonen Staffan Oldsberg, 53 och dottern Karolina Oldsberg, 47. Laila och Ingvar gick skilda vägar efter några år och då träffade han Gunilla Knudson som han fick dotten Viktoria Oldsberg, 33.

Nyligen bröt Viktoria tystnaden om sin pappas bortgång.

”Det är så svårt att forma orden till, och om, självaste ”mästaren av ord”. Jag känner en bottenlös tomhet. Men, mina fina minnen och glada stunder med dig värmer mitt just nu kalla hjärta sakta men säkert. Du om någon hade bett oss att inte fastna i tårar. Istället hade du sträckt ut dina armar brett och sagt: ställ till med fest!”, skrev hon på Instagram.

Renée Nyberg bryter ihop i direktsändningen

Ingvar Oldsberg god för drygt 25 miljoner kronor – de får ärva

Ingvar har minst sagt varit en stor svensk tv-ikon men tidigare i år begravdes han i Råda kyrka i Mölnlycke. Han blev 76 år gammal och gick bort efter en kort tids sjukdom.

Ingvar lämnade efter sig en stor förmögenhet. Efter att Aftonbladet tagit del av bouppteckningen visar det sig att tv-profilen var mångmiljonär.

På hans bankkonto fanns det 652 825 kronor och 5000 kronor hade han i kontanter dagen han gick bort. Men tillgångarna stod till största del bolaget för Ingvar Oldsbergs bolag, Kommentar AB.

I bouppteckningen värderas bolaget till över 25 miljoner kronor, det är drygt 85 procent av Oldsbergs totala tillgångar, skriver Aftonbladet.

Men något Ingvar inte hade gjort var att skriva ett testamente, vilket innebär att pengarna går till barnen, Staffan, Karolina och Viktoria. Vilket lämnar fästmön sedan sex år tillbaka, särbon Maria Sandeblad helt utan arv.

Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år

Se klippet här!

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet/TT, Thomas Johansson/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!