LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen om Gina Dirawis klädmiss under direktsända SVT-galan: "Typiskt mig"

23 jan, 2018 
Malin Ljung
Klädkoden var svart för att manifestera mot de sexuella trakasserierna inom filmbranschen. Men på Gudbaggegalan röda mattan stod det klart att många helt missat klädkoden...
Annons

Under måndagen hyllades 2017:s bästa filmer på Guldbaggegalan som direktsändes på SVT. Men även om det var de bästa insatserna på vita duken som skulle stå i centrum handlade stor del av galan indirekt om “Tystnad tagning”. Många skådespelerskor valde att manifestera mot de sexuella trakasserierna inom branschen, på röda mattan skred de fram hand i hand, klädda i svart och till ljudet av trummor.

Och just svart var den klädkod många gick efter för att uppmärksamma “Tystnad tagning”. Samtidigt var det flera som helt hade missat det, däribland tidigare SVT-profilen Gina Dirawi som under hösten lett TV4:s “Idol” tillsammans med Pär Lernström. Gina Dirawi kom istället till Gudlbaggegalan i en vit klänning, som verkligen stack ut i mängden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är så typiskt mig, jag har ingen koll. Men vafan, den är ju fin. Folk vet ju vad jag tycker. Jag står för bra saker hela tiden. Det sitter inte i klänningen, det sitter i hjärtat, säger hon till Aftonbladet.

Annons

Även tidigare partiledaren för Moderaterna, Anna Kinberg Batra, och SVT-profilen Clara Henry kom klädda i andra färger än svart.

– Det missade jag. Rosa är en feminin färg, så man kan säga att vi reclaimar det feminina. Så det blir något positivt, säger Henry till Expressen.

Se bilderna från Guldbaggegalans röda mattan här:

FOTO: Ibl

 

Annons