LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Herngrens ilska efter händelsen på galan: "Det var spiken i kistan"

21 jan, 2018 
Malin Ljung
Under måndagskvällen har "Solsidan" chans att kamma hem tre priser på Guldbaggegalan. Men regissören Felix Herngren vägrar gå – efter upplevelsen på galan 2014: "Det var lite spiken i kistan för mig", säger han i Rix Morronzoo.
Annons

Bröderna Måns och Felix Herngrens film “Solsidan” har blivit nominerade till tre kategorier på Guldbaggegalan. Förutom publikpriset är Mia Skäringer nominerad för Bästa kvinnliga huvudroll, och i kategorin Bästa mask/smink är Petra Cabbe nominerad.

Trots de fina nomineringarna avslöjar Felix Herngren att han kommer bojkotta galan och inte närvara. Detta på grund av erfarenheterna från Guldbaggegalan 2014 då hans film “Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” vann publikpriset.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi fick biopublikens pris men det är ingen Guldbagge. Det är ett specialpris som man inrättat för att såna som jag inte ska bli hundra procent lottlösa. Vi vann inte ens för bästa smink. Det var lite spiken i kistan för mig, säger han när han gästar radioprogrammet Rix Morronzoo.

Felix Herngren utvecklar det med att Guldbaggegalan inte gynnar och prisar filmer som “Hundraåringen…” och “Solsidan”.

– Det där är inte en tävling för såna som gör min typ av film. Det är en finkulturtävling där viktiga filmer vinner och det tycker jag är bra. Men det är ingen tävling där breda komedier vinner, säger han.

Guldbaggegalan går av stapeln på måndag den 22 januari och den direktsänds i SVT.

FOTO: Ibl

Annons