Sanningen bakom tvillingarnas tårar framför Idol-juryn

Sanningen bakom tvillingarnas tårar framför Idol-juryn

Tvillingsystrarna Ebba och Sara Dahlman, 16, har nyligen flyttat tillbaka till Sverige efter flera år utomlands. I "Idol" blir de båda känslosamma när de berättar om sina upplevelser. "Det var det jobbigaste som vi någonsin har behövt gå igenom", säger Sara Dahlman i programmet.

Många av deltagarna i “Idol” bär på omvälvande erfarenheter och tunga upplevelser, som de ofta berättar om i programmet. Två av dem som delar med sig av sina erfarenheter är tvillingsystrarna Ebba och Sara Dahlman, 16.

För fem år sedan flyttade de med resten av familjen till Shanghai i Kina.

– Att flytta till Kina var det bästa som har hänt oss. Inte bara för att vi fick uppleva så mycket nytt och träffa så många nya människor, men också för att vi fick lära oss så mycket inom musik. Vi fick uppträda så mycket helt plötsligt, säger Sara i programmet.

– Vi fick uppträda på konstgallerier, köpcentrum och hotell. Det var verkligen en sådan upplevelse, för vi fick lära oss så mycket om hur det är att sjunga inför människor, fyller Ebba i.

“Man passade in”

Efter fem år i landet, som med åren blivit deras hem, tvingades systrarna flytta tillbaka till Sverige.

– Det var det jobbigaste som vi någonsin har behövt gå igenom. Shanghai har blivit vårt hem under de här fem åren. Skolan vi gick på var som en familj. Vi är här i dag för att vi fick lära oss så mycket där och för att vi insåg att det är det här vi vill göra, säger Sara i programmet.

När hon tar plats på golvet framför Idoljuryn och Anders Bagge frågar henne om hon längtar tillbaka, kommer tårarna.

– Jag skulle åka tillbaka vilken dag som helst, säger hon.

Programledaren Pär Lernström ber systern Ebba att förklara varför ämnet är så känslosamt för dem båda.

– I Kina kändes det som om man passade in eftersom alla kom från olika ställen, och alla blev accepterade oavsett hur man var. Jag träffade så fantastiska människor och att behöva säga hej då till alla och börja om här, det känns jobbigt, säger hon medan tårarna rinner.

Hyllas av juryn

När Sara väl tar ton slår hon juryn med häpnad.

– Wow! Jag får väldigt starka känslor från dig, även om du går in i dig själv när du sjunger. Du målar en oerhört skör nerv och smärta med din röst och din längtan. Man hör när du sjunger att du har lämnat människor bakom dig, så jag tror på dig när du sjunger. Det är stort, för du är bara 16 år, säger Kishti Tomita.

Anders Bagge håller med.

– Det är en otrolig nerv när du sjunger, man bara drömmer sig i väg, säger han.

“Mycket för pengarna”

Sedan är det dags för tvillingsystern Ebba att ställa sig framför juryn.

Och jurymedlemmarna gillar vad de hör också den här gången.

– Det känns som om man får mycket för pengarna när det är två stycken som får guldbiljett. För det är väl det hon ska ha, eller hur, säger Anders Bagge.

– Tack för att ni kommit tillbaka till Sverige och sprider kärlek och empati för olikheter, säger Kishti Tomita.

“Idol” sänds måndag-onsdag klockan 20.00 i TV4. 

TEXT: Minna Waldén Widung

FOTO: TV4

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

FRÅN FÖRSTASIDAN