Sanningen bakom Philips svek mot Helena i Farmen – så är relationen idag

Philip Albinsson & Helena Hedqvist Farmen

I kvällens avsnitt av Farmen tar Philip Albinsson ett beslut som får Helena Hedqvist att bli riktigt besviken.
Nu berättar Philip för Hänt om anledningen bakom beslutet, och hur relationen till Helena ser ut idag.

Den här veckan är det storbonden Philip Albinsson som styr och ställer på Farmen, men som alltid kommer det också väldigt tuffa beslut med den titeln. Det har nu blivit dags för honom att välja vilka två han vill utse till gårdskämpar, och någon som har många tankar om Philips val är Helena Hedqvist.

– Om just Philip skulle skicka mig till Torpet, det skulle faktiskt göra ont tror jag. Vi umgicks där under så många dagar och han vet allt vi gick igenom ihop. Jag skulle aldrig göra så mot honom även om han skulle vara en av mina största konkurrenter och även om det är ett spel, för vi umgicks så mycket på det där jävla skithålet, säger hon.

Men tillslut är stunden då Philip ska göra sitt val kommen, och hans beslut får Helena att rusa iväg i tårar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Det gör ont i hjärtat”

Philip samlar gruppen för att berätta om sitt beslut och det är inte bara Helena som är övertygad om att hon inte kommer bli vald. Även Daniel Tholén utgår från att hon är utesluten.

– Det är helt klart att det står mellan mig Phillipe, Allan och Linnea. Allt annat verkar helt osannolikt och helt utanför Philips box, säger han.

Men precis som mycket annat i den här tävlingen vet man aldrig vad som ska hända, och dagen till ära väljer Philip att chocka de alla.

Den första personen han väljer är just Daniel, med motiveringen att han helt enkelt är det största hotet där inne. Men när han sedan berättar om sitt andra val hamnar hela gruppen i chock, och inte minst Helena.

Philip väljer nämligen Helena till gårdskämpe och de orden får henne att i tystnad gå iväg och gråta. Men när hon sedan samlat sig en stund går hon därefter tillbaka till Philip för att förklara anledningen bakom sin reaktion.

LÄS MER: Farmen-Philip avslöjar dramat tittarna inte får se – hotet mot deltagarna

– Vi hade liksom 23 dagar ihop och jag skulle aldrig ha svikit dig i den här tävlingen. Jag hade liksom kunnat skydda dig hela vägen till final. För mig finns det bara så himla mer val som du hade kunnat göra som hade varit lika strategiskt starka. Det gör ont i hjärtat bara, säger hon till honom.

Därför valde Philip Helena

När Hänt når Philip berättar att han det var ett oerhört tufft val att göra, men att han kände att han ville göra något som ingen annan hade förväntat sig. Men utöver det så var det också av taktiska anledningar.

”Att jag valde Helena var ett taktiskt val då hon är stark i spelet men sen hade hon heller ingen amulett, och jag visste att den som kommer tillbaka skulle få ta del av de amuletter som de som förlorar hade. Skulle jag valt två personer med amuletter och en torpare hade vunnit hade den kommit tillbaka med fler amuletter än vad någon av oss på farmen har. Samma om en som redan har amuletter skulle vinna och få mer”, förklarar innan han fortsätter:

”Att Helena känner sig sviken är förståeligt men samtidigt är ju detta ett spel där ingen i slutändan kan lita på någon och jag ville göra det bästa och taktiska för mig. Jag ångrar inga val jag tog min vecka! Tycker det var lite kul och spännande att ingen förväntade sig att jag skulle ”spela” spelet.”

Så är deras relation idag

När Hänt frågar hur deras relation ser ut idag svarar Philip att de inte har så mycket kontakt, men att det iallafall från hans håll inte är några konstigheter.

”Jag och Helena hörs ibland men vi pratar inte så mycket och jag har heller inte träffat henne sen i somras. Men jag har i alla fall inte något emot att träffa henne! Jag tycker om henne som vän!”, skriver han innan han lägger till:

”Men kan inte svara på vad hon känner för mig! Förstår att det kändes som ett svek. Vi spenderade lång tid tillsammans på torpet! Men värmlänningar behöver inte spela spelet tillsammans för det. Jag var närmre andra där inne rent spelmässigt”

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Daniel Tholéns tårar i Farmen – relationen med sönerna

LÄS OCKSÅ: Här avslöjar TV4 vinnaren i Farmen 2021

SENASTE NYTT!