Tommy Körbergs plötsliga avslöjande om Vilket Liv! – hemliga uppgörelsen innan

Tommy Körbergs plötsliga avslöjande om Vilket Liv! – hemliga uppgörelsen innan

I söndagens avsnitt av Vilket Liv! har det blivit dags för musiklegenden Tommy Körberg att hyllas.
Nu berättar han om den omtumlande upplevelsen – och sanningen bakom det diskuterade överraskningsmomentet.
– Jag kände mig lite märkvärdig där, säger Tommy till Hänt i en intervju.
Tommy Körbergs lycka över barnbarnen
0:29

Efter reklamen: Tommy Körbergs lycka över barnbarnen

(0:29)

Slå på ljud

Sångaren Tommy Körberg, 74, är en av Sveriges största musikskatter. Han har en otroligt lång och gedigen karriär bakom sig och är, trots sin höga ålder, fortfarande en aktiv artist och underhållare.

Så sent som i somras fick vi se honom på den berömda Sollidenscenen i Allsång på Skansen. I samband med det berättade, en nyligen hjärtopererad Tommy Körberg, att det inte finns några planer på att lägga sången på hyllan i närtid.

– Orka vet jag inte, jag är så envis. Och så tränar jag mycket men efter min operation så var det lite knepigt att komma tillbaka va, men det har jag lyckats med, sade Tommy då.

Med den attityden och sångarens enorma cv är det kanske inte så konstigt att han är en av fem lyckliga kändisar som hyllas i första säsongen av TV4-programmet Vilket Liv!.

Men blev han verkligen överraskad i hyllningsprogrammet?

Tommy Körberg hyllas i programmet Vilket Liv! – relationen till Danny Saucedo

Tv-programmet Vilket Liv! hade premiär på TV4 den 28 augusti. Succén var ett faktum nästan direkt.

Programidén går ut på att programledaren Renée Nyberg, 56, bjuder in till en kväll på Oscarsteatern i Stockholm. Där överraskas några av Sveriges mest folkkära kändisar, som sitter i publiken, att delta i en kväll som handlar helt och hållet om att hylla deras respektive liv och karriärer. Wow, vilken ära!

I säsongsavslutningen av det förinspelade programmet, som sänds ikväll söndag den 2 oktober, har det blivit dags för Tommy Körberg att möta sitt öde.

Hänt träffar Tommy samma söndag på Cirkus i Stockholm. Det vankas galapremiär för Danny Saucedos, 36, föreställning The Runaway Show 2.0.

Hur är förväntningarna på den här föreställningen?

– Jag vet att det här är bra. Danny, han sköter sig alltid. Han är en riktig showman!

Vad har du för relation till Danny?

– Till Danny? Vi känner varandra sedan många år tillbaka. Framförallt min dotter, han var hennes första kärlek, när hon var tre år gammal. Jag och Danny ses, lite perifert visserligen, men hör av varandra. Han är med i hyllningsprogrammet ikväll, berättar Tommy stolt.

Artisterna Tommy Körberg och Danny Sacuedo samarbetade musikaliskt år 2012 med singeln Kärlek börjar alltid med bråk.

Artisterna Tommy Körberg och Danny Sacuedo samarbetade musikaliskt år 2012 med singeln Kärlek börjar alltid med bråk.

FOTO: Jessica Gow/TT

Sanningen bakom överraskningsmomentet i Vilket Liv! avslöjad: ”Jag visste”

Under premiärsäsongen är det många tv-tittare som funderat över programmets överraskningsmoment. Är de folkkära gästerna genuint överraskade eller har de en föraning om vad som komma skall innan de placerades i publiken?

Artisten Lena Philipsson, 56, som hyllades i säsongens andra avsnitt, hävdade att hennes reaktion var helt genuin och att hon inte hade någon aning om vad kvällen väntade.

Produktionen hade meddelat att hon skulle vara på plats för att spela piano, men mer info än så hade hon inte. Nu vittnar Tommy om en annan upplevelse.

Vad sade dem för att lura dit dig? Visste du vad som väntade?

– Jag visste att jag skulle dit och att jag skulle bli hyllad, förklarar han för Hänt och fortsätter:

– Men på vilket sätt [jag skulle bli hyllad reds. anm.] hade jag ingen aning om. Det ville jag inte veta heller. Jag hatar regisserad spontanitet. Det är ingenting för mig!

Hur var upplevelsen som helhet?

– Omtumlande! Det kom hälsningar från när och fjärran, så jag tänkte ”Nämen oj!”. Jag kände mig lite märkvärdig där, det var lite skönt!, avslutar Tommy.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN