Sanningen bakom Jennifer Schills tårar i Farmen – efter kampen mot Daniel

Daniel Tholén, Jennifer Schill

Den här veckan kämpade Jennifer Schill och Daniel Tholén om en plats på Farmen.
Tävlingen blev en riktig rysare och Daniel vann med små marginaler.
Förlusten tog dock hårt på Jennifer och nu berättar hon för Hänt om verkliga anledningen bakom tårarna.
– Tänker bara "varför", säger hon.

TV4:s stora succéprogram Farmen är i full gång. Nytt för i år är att det är den folkkära programledaren Anna Brolin som leder de tävlande i programmet. Bland deltagarna har det nu börjat synas att de flesta är riktiga vinnarskallar.

Jennifer Schill, 30, är en av dem som älskar att vinna. Hon har varit på sido-programmet Torpet ett tag nu, där man tävlar om att få komma tillbaka till Farmen. Normalt sett är det en person varje vecka som har chansen att slå sig in på Farmen igen. Men den här veckan var det dags för en liten twist – då alla torpare fick möjligheten att tävla mot en varsin farmare i en gårdskamp.

I gårdskampen valde Jennifer att möta farmaren Daniel Tholén, 41, och tävlingen gick ut på att hugga en påse med gräs, som skulle väga tre skålpund, vilket motsvarar 1 275 gram.

Kampen mot Daniel blev en riktig rysare

Det blev en riktig rysare som slutade med att Daniel tog hem det hela, med ytterst små marginaler. I och med att Jennifer så gärna ville vinna tävlingen blev förlusten extra känslig för henne. Då hon menar att hon borde litat på magkänslan och lagt i det sista knippet med gräs som hon höll i handen.

– Först sa vi ju att vi var klara. Men sen kände jag ”nej fan jag behöver lite gräs till iallafall” och då tog jag lite gräs och kände att jag ville lägga i det. Men då sa Daniel ”jaha var inte du klar, då vill jag ta ur lite i så fall ur min påse”. Och då kastade jag ju bort min för jag ville inte att han skulle ta ur, men då tog ju han ur iallafall, säger Jennifer till Hänt och fortsätter:

– Spelat om scenariot i mitt huvud så många gånger och jag tänker bara ”varför?” Varför litar man inte på sin magkänsla i alla tillfällen, det borde jag ha gjort.

Jennifer Schill i tårar

Jennifer brast ut i gråt.

Foto: TV4

Daniel Tholén om dåliga samvetet

När Hänt når Daniel Tholén berättar han om situationen från hans synvinkel, och att han får dåligt samvete nu när han ser hur ledsen Jennifer blev.

– Jag lider verkligen med henne när jag ser avsnittet. Vi har faktiskt messat ganska mycket den här veckan för jag har känt lite dåligt samvete. Men det är ju en tävling där och då och det är ju faktiskt hon som väljer mig som kämpe, så alla val och alla fördelar ligger ju faktiskt hos henne. Men när jag ser hur ledsen hon blir så gör det ju jävligt ont faktiskt, säger Daniel och fortsätter:

– Det är aldrig roligt att se hur ledsen hon blir, men sen så vet jag ju inte riktigt om det är min skuld, men det är ju inte kul att se.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robin Kacaniklic, Jennifer Schill, Daniel Tholén

Jennifer tvekade med den sista gräsbibban.

Foto: TV4

Sanningen bakom Jennifers starka reaktion

Varför Jennifer tog förlusten så pass hårt som hon gjorde berättar hon nu att det faktiskt fanns anledningar till.

– Det hade varit väldigt mycket, jag var lite trött innan tävlingen. Sliten helt enkelt, mycket tankar i huvudet, och ingen kontakt med omvärlden utanför, säger hon.

Det handlade alltså inte bara om att Jennifer hade kunnat vinna om hon bara lagt i den där sista gräsbibban, tiden på Torpet hade nämligen tagit hårdare på henne än hon kunnat tro.

– Folk tror liksom att jag inte kan hantera förluster. Men mycket av det här handlar också om att jag mentalt var sliten liksom. Man vet inte när Torpet tar slut, så den mentala grejen tar liksom död på dig på Torpet, säger hon och fortsätter:

– Det var dags för miljöombyte, jag måste bara komma ifrån Torpet. Helt ärligt trodde jag inte jag skulle må så dåligt, men efter tävlingen så bara sköljde det över mig. Jag var så sliten där alltså.

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvists skönhetsmiss – bilden visar plötsliga förändringen

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynnings nya lyxhus – egna orden om villan i Björnrike

SENASTE NYTT!