LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom Gunvalds död avslöjad: ”Åt helvete med Beck”

11 nov, 2017 
AvHanna Svärd
I sin nya självbiografi berättar Mikael Persbrandt om relationer och missbruk. Han avslöjar också varför hans karraktär Gunvald plötsligt dog i ”Beck”.
Annons

Skådespelaren Mikael Persbrandt, 54, släpper idag sin självbiografi “Så som jag minns det”, där han bland annat delar med sig av sina missbruksproblem. Men han avslöjar också en del kring sina relationer. I boken berättar han om hur han vid ett tillfälle berusad dök upp oinbjuden utanför exet Maria Bonnevies, 44, hem, efter att han fått reda på att hon börjat dejta Fredrik Skavlan. Han berättar att han bland annat ska ha sagt ”Är du inte man nog? Vågar du inte?”, till Skavlan som också var där. Och situationen är något han fortfarande kan må dåligt av.

“Jag bleknar av ångest bara jag tänker på det; hur lågt kan en människa egentligen sjunka”, skriver han om händelsen i boken.

Och när det gäller jobb-biten har Persbrandt heller inte alltid varit helt enkel att ha och göra med. Mest känd är han kanske för sin roll som den mestadels älskade, men lätt aggressiva Gunvald Larsson i ”Beck”. Våren 2015 stod det klart att Gunvald skulle tas ur filmserien, vilket då löstes med ett enkelt dödsfall för Gunvald Larssons del. Då hette det att skådespelaren ville satsa på sin utländska karriär, skriver Aftonbladet.

Annons

Men nu kommer hela sanningen fram – det hela började med ett misslyckat telefonsamtal. Persbrandt trodde att han pratade med sin terapeut, men i själva verket var det Lars Blomgren, vd:n för filmbolaget han hade ringt till.

”Jag har tänt på som fan, jag har så mycket ladd här, och det är sprit… och brudar på ingång. Och det är åt helvete med Beck, allt är på väg åt helvete, hela mitt liv”, ska han ha sagt innan han blev avbruten och förstod att det var hans arbetsgivare”, ska han ha sagt innan han förstod att det var hans arbetsgivare han pratade med.

Dagen efter ska filmbolaget först ha velat stämma honom för kontraktsbrott, innan de kom överens om en förlikning. Vd:n Lars Blomgren bekräftar nu uppgiften för Aftonbladet.

– I förlikningsavtalet står det att vi inte ska prata om överenskommelsen och vi har bara valt att säga att vi har gått skilda vägar. Sedan är det uppenbart att vi hamnade i en situation där vi inte hade någon annan möjlighet än att gå skilda vägar, och det beslutet var vårt, säger Lars Blomgren.

Annons

I nya boken skriver Persbrandt att hans agent hela tiden varit tydlig med att han inte kunde ha för långa arbetsdagar:

”Se nu till att Micke inte har tio eller tolv timmars arbetsdagar, att han står framför kameran hela tiden, ni vet vad som kan hända annars, risken finns att han går sönder”, ska agenten ha sagt enligt Persbrandt.

Men Blomgren menar att det handlade om mer än bara arbetsbelastning – och står fast vid att beslutet att sparka Persbrandt, var rätt.

– Det stämmer att vi hamnade i ett antal situationer där vi var tvungen att kompensera för dagar där vi inte kunde göra det vi kunde göra, orsakade av ett antal tillfällen där vi fick mer att göra, där vi behövde vi jobba ifatt. Sedan var det så att Micke var i väldigt stor omfattning del i att vi låg så mycket efter. Det blir lite tramsigt, säger Lars Blomgren om påståendet.

Mikael Persbrandt ersattes sen av ”Game of Thrones”-stjärnan Kristofer Hivju som fick ta över som Martin Becks poliskollega.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons