Mikael Persbrandts ångest – efter påhoppet mot Skavlan

Idag släpps Mikael Persbrandts självbiografi. I boken berättar skådespelaren om hur han ångrar en viss konfrontation med Fredrik Skavlan och exet Maria Bonnevie.

Idag kommer skådespelaren Mikael Persbrandt, 54, ut med sin självbiografi “Så som jag minns det”. Där berättar han öppet om sina missbruksproblem som många gånger satt honom i jobbiga situationer. Men i boken berättar han även om en del detaljer från en viss obekväm situation – med programledaren Fredrik Skavlan, 51.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Som bekant var Persbrandt tidigare tillsammans med Maria Bonnevie, 44, som numera är sambo med Skavlan. Persbrandt och Bonnevie förlovade sig 1998, men när det 2005 kom fram att Sanna Lundell, 39, var gravid med hans barn, var otrohetsdramat ett faktum. Året efter fick Persbrandt reda på att Bonnevie börjat träffa Skavlan, något han inte reagerade särskilt sansat på.

Mikael Persbrandt bestämde sig för att konfrontera exet och hennes nya partner, och åkte därför hem till Maria Bonnevies lägenhet. Han var berusad och när han kom fram och ringde på dörren, hörde han Fredrik Skavlans röst inifrån. Men ingen öppnade.

”Det blev knäpptyst där inne. De stängde av musiken som stått i bakgrunden, och lamporna släcktes”, skriver Persbrandt i boken, som Aftonbladet var först med att skriva om.

Läs också: Efter tunga missbruket – så försökte Sanna Lundell få Mikael Persbrandt i fängelse

I boken berättar Persbrandt om hur han inte gav sig, och om hur Skavlan till slut kom fram till dörren.

”Är du inte man nog? Vågar du inte?”, ska Persbrandt då ha sagt.

Idag tycks skådespelaren ångra händelsen och i nya boken beskriver han känslorna kring det.

“Jag bleknar av ångest bara jag tänker på det; hur lågt kan en människa egentligen sjunka”, skriver han.

Han verkar också kunna förstå Maria Bonnevies och Fredrik Skavlans frustration över hans ihärdighet utanför deras hem.

”Jag hängde kanske kvar där i en timma och stackars Maria och Skavlan hade inte en aning om hur de skulle handskas med den berusade galningen på andra sidan dörren; en gränslös människa, en stalker, en människa i total självförnedring – en person som dessutom totalt verkade ha glömt att han hade en gravid flickvän och att han skulle bli pappa några månader senare”, återberättar Mikael Persbrandt händelsen i boken.

Läs också: Fredrik om Filips relation till Persbrandt: ”Klickade mer”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!