LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fredrik om Filips relation till Persbrandt: ”Klickade mer”

21 aug, 2017 
AvJoakim Almén
I somras avslutades inspelningen av ”Tårtgeneralen” – Fredrik Wikingsson och Filip Hammars debut som långfilmsregissörer. I "Morgonpasset i P3" berättar Fredrik om Filips, minst sagt goda, relation till filmens huvudrollsinnehavare – Mikael Persbrandt.
Annons

TV- och medieprofilerna Fredrik Wikingsson, 44, och Filip Hammar, 42 kan snart lägga till långfilmsregissörer på sitt redan maffiga mångsysslar-cv. I somras avslutades inspelningen av duons uppmärksammade regidebut, långfilmen Tårtgeneralen, i Filips hemstad Köping.

I huvudrollsinnehavaren som den enigmatiska Hasse P. kommer vi att se Mikael Persbrandt, 53. När Wikingsson under måndagsmorgonen gästade Morgonpasset i P3 berättar han öppet om duons relationen till Mikael Persbrandt under inspelningen av filmen – en relation som tett sig väldigt olika för Filip och Fredrik.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Han och Filip klickade ju väldigt bra, mer än vad jag klickade med honom. Och det är helt okej, man får klicka med olika, och Filip är ju väldigt klick-kompatibel med Persbrandt på något sätt, säger Fredrik och utvecklar resonemanget.

Annons

– De sitter och pratar om bipolaritet och missbruk och sånt där, det tycker de är mysigt. Så kan jag jobba så länge.

Fredrik är dock inte avundsjuk på Filip och Persbrandts uppenbara bonding.

– Detta sagt med all respekt, de tyckte väldigt mycket om varandra, jag har fortfarande inte Persbrandts nummer. Men det behöver jag ju inte, för Filip kan ringa. Så sköter jag det dagliga, så kan de sitta och prata.

Strax innan inspelningen av Tårtgeneralen skulle börja hoppade hastigt den tidigare huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson, 52, av, något Wikingsson får frågor om i programmet.

– Vi tyckte väldigt mycket lika om hur den här historien skulle berättas, men inte riktigt hela vägen, kommenterar Fredrik samarbetet.

Tårtgeneralen, som handlar om ett Guiness världsrekordsförsök att bygga världens största smörgåstårta i 1980-talets Köping, är en självupplevd historia för Filip, något bidrog till att duon kände sig mindre villiga att kompromissa.

Annons

– Han slogs för vissa grejer, och vi slogs för andra grejer. Vi ville inte riktigt kompromissa i det eftersom Filip har ju varit med i det här, så det är vår berättelse, vi har ju skrivit en bok om det här… vi tyckte olika bara, menar han.

Men slutet gott, allting gott. Det var trots allt Persbrandt duon såg som den perfekta Hasse P. från början.

– Med all respekt för Robert är det ändå fenomenalt att det blev Persbrandt, avslutar han.

Tårtgeneralen förväntas gå upp på biograferna i början av 2018.

Foto: Instagram

Annons