Mia Skäringers hårda ord mot Mikael Persbrandt

I podcasten "Skäringer & Mannheimer" tar Mia Skäringer och Anna Mannheimer upp hur psykisk ohälsa behandlas annorlunda för män och kvinnor. Personen som de tar upp som exempel är ingen mindre än skådespelaren Mikale Persbrandt.

Det är en enorm skillnad på hur män och kvinnor – särskilt kända sådana, får bete sig. I alla fall om man ska tro rättframma Anna Mannheimer, 53, och Mia Skäringer, 40, som diskuterar fenomenet i sin gemensamma podcast “Skäringer & Mannheimer“.

– Som man kan du vara hur jävla trasig och sketen som helst med en psykisk ohälsa som inte är av denna värld, men du är ändå ett geni. En kvinna i samma mockasiner – hon måste ju läggas in, säger Skäringer.

Som exempel tar de Sveriges mest kände badboy, Micke Persbrandt, 53. Han har som bekant haft svåra missbruksproblem och varit en mästare på skandaler, men ändå varit hett eftertraktad som skådespelare på såväl Dramaten som i actionfilmerna. Medan Persbrandt festade på krogen och greps för narkotikabrott satt flickvännen Sanna Lundell, 38, hemma i den egna lägenheten på Södermalm med parets gemensamma barn.

Sommaren 2015 berättade Persbrandt att han fått diagnosen bipolär sjukdom typ 2. Han hade då varit inblandad i en stor kokainskandal.

– Hur många kvinnor, ursäkta mig, är inte bipolära? Det finns ändå någonting hos kvinnor som gör att man skärper till sig, man går inte ut och skallar folk åt höger och vänster, hävdar Skäringer.

Mannheimer inflikar:

– Framför allt har en manodepressiv kvinna inte en snygg liten “Sandro Lundell” som passar barnen och väntar i 15 år.

– Som arrangerar för att få det att gå ihop, man bor på olika ställen. Sen så har man ekonomi då, så att man till slut kan köpa en herrgård och bygga ett litet äventyrsland med bilar och hästar och vad man nu behöver för att få det här ekosystemet att gå ihop, säger Skäringer.

– Det är bara lite perspektiv. Det finns ju många som sitter och har exakt samma problem men som är ensamstående morsor. Socialen hade tagit barnen, han hade inte haft jobb, barnen hade redan hamnat i något jävla elände för det hade inte funnits något som sopat framför curlingkulan.

Mia berättar vidare om att hon nyligen såg Persbrandt i ett relationsprogram där han “satt och coolade sig med cowboyhatt”.

– Om jag hade varit ifrån mina barn i flera år och sen hade jag kommit ut så här, jag vet inte hur mycket mer jag hade fått coola mig. Jag hade fått tacka för mig och den tiden som har varit och backa ut, säger Skäringer.

Det som nästan provocerar Anna Mannheimer allra mest är att Persbrandt dessutom ”får ligga hela tiden”.

LÄS OCKSÅ: Sanna Lundell och Mikael Persbrandt avslöjar: Så träffades vi

Foto: IBL

SENASTE NYTT!