Filip Hammar i knivdrama: ”Måste hugga honom”

Filip Hammar berättar om skräcknatten då en man försökte bryta sig in i hans hus: – För de få människorna jag har berättat har jag bara storgråtit.

Det är i Filip Hammars, 42, egna podcast “Filip & Fredrik” som han berättar om skräcknatten.

Allt började som en vanlig kväll hemma i Los Angeles. Filip och exfrun Jennie Hammar, 31, barn Ilse, 3, och Tage, 1, låg på övervåningen och sov medan Filip låg i soffan och tittade på TV. Klockan 02.00 på natten hör han plötsligt ett ljud utifrån, något slags skrammel från soptunnorna och tror att det är ett djur men sen hör han att någon rycker i grinden utanför.

– Jag reser mig upp och går runt till ett av fönstren. Det går en man utanför upp för trapporna och han har någonting i handen. Det står bortom allt tvivel att han ska bryta sig in i huset. Han stannar  i fönstret och där står vi och tittar på varann. Vi har bara en fönsterruta mellan oss, säger Filip med gråt i rösten.

Filip berättar vidare med darrande röst att han flera gånger under veckan har brutit ihop efter händelsen:

– För de få människorna jag har berättat har jag bara storgråtit, säger Filip och fortsätter:

– Det är svårt att föreställa sig hur liten och fragil jag känner mig. Direkt börjar jag tänka på mina barn. Jag ser att han har något i handen är det en pistol? Jag vet inte jag ser inte. Helvete! Det här händer ju inte! Det är ju sånt här som händer på film.

Filip backar bort mot köket där han greppar en kniv:

– Kommer han nu måste jag bara hugga. Jag måste det för mina barns skull. Jag vet ju inte vad det är, det kan ju vara början på en serie mord.

Filip tar ett snabbt beslut trots paniken lyckas ringa efter polisen. Polisen kommer till Filips hus med dragna vapen och söker igenom tomten men de hittar inte mannen. Polisen skickar tillslut även en helikopter för att söka av området, men det hittar ändå ingen. Filip filmar händelsen och lägger upp ett klipp på sin Instagram.

– Jag går upp på övervåningen och tittar på mina barn när de ligger i sängen och börjar bara gråta, säger Filip och börjar gråta.

– Sedan ligger jag i soffan med den där kniven och tänker att om han kommer tillbaka så måste jag hugga honom. Sedan går solen till slut upp, och jag har aldrig varit lyckligare mitt liv, säger han vidare.

Filip har nu köpt basebollträn både till över- och undervåningen och sover fortfarande i soffan med basebollträdet.

LÄS OCKSÅ: Bilden alla pratar om: Filip Hammar med kärleken Agnes

Foto: Instagram, SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN