Sanningen bakom doktor Mounas tårar – nu berättar hon om okända kampen

TOBIAS WALLIN, MOUNA ESMAELIZADEH
Exklusivt

Doktor Mouna dansar vidare i Let's dance 2022 trots att hon under lördagen hade riktigt ont i revbenen efter en skada som skett under veckan. Nu berättar Mouna för Hänt om känslorna efter kvällen och varför hon knappt kunde hålla tillbaka tårarna när hon fick veta att hon går vidare!
0:20

Efter reklamen: Filip Dikmen om rädslan för Tony Irving: "Som en skräckfilm"

(0:20)

Läkaren och hjärnforskaren Mouna Esmaeilzadeh, 41, är en av årets deltagare i Let's dance 2022.

Under lördagen gick hon vidare – trots att hon i hemlighet kämpade mot plågsamma smärtor. Hon drog nämligen på sig en skada på onsdagens träning och under lördagen publicerade hon ett långt inlägg på Instagram om hur dåligt hon mått.

”Hade tänkt hålla det här för mig själv men smärtan var för brutal och outhärdlig. Vaknade i morse med en enorm smärta över bakre nedre delen av revbenen på höger sida. Skadan uppkom under träningen i onsdags och har nu kulminerat.”

Exklusivt
Let’s dance-Jasmine bor ihop med Aaron – så tycker pojkvännen

Doktor Mouna: ”Varje andetag gjorde ont”

Hon fortsätter inlägget:

”Imorse var jag helt utslagen av smärta. Kunde knappt ta mig ner till taxin - varje andetag gjorde ont. Tog smärtstillande och hoppades kunna bita ihop vid repet imorse. Men darrade av smärta. Nu kommer vi till den positiva delen. Hela produktionen backade upp mig fullständigt och nu är det en duktig kollega, en idrottsläkare, på väg för att ge mig en bedövningsspruta.”

Mouna mådde så dåligt att hon inte trodde hon skulle kunna dansa.

”Så från att imorse ha gråtit av smärta och varit nära att tappa hoppet att få dansa ikväll till att faktiskt få se ljuset i tunneln, återfå hoppet och få en massa kärlek från alla i produktionen. Så hoppas verkligen kunna visa upp den fina koreografi som min fantastiska danspartner Tobias och jag har förberett för er. ”

Dr Mouna om att tacka ja till Let’s Dance: ”Allt sa emot”

Se klippet här!

Okända kampen i kulisserna

För Hänt berättar Mouna mer om den okända kampen som tittarna inte kunde se.
– Jag är så otroligt glad och tacksam över att jag över huvudtaget kunde genomföra det. Eftersom det troligtvis är revbensfraktur och muskelkramp, det finns inte så mycket att göra det är bara att uthärda smärtan, förklarar Doktor Mouna för Hänt.

Hur ska ni hantera det inför nästa lördag?

– Lite oklart, säger danspartnern Tobias Wallin, 43, till Hänt.

– Nej nej det är helt klart. Det är ju så att sådant här går inte över på en natt. Däremot får vi ju kämpa och göra så gott vi kan och undvika ett specifikt lyft som vi framför allt måste undvika, en viss position, fyller Mouna i och fortsätter:

– När jag vaknade i morse, hur mycket jag än försökte övertala mig själv så gjorde det så vansinnigt ont. Jag kunde inte ens ta ett andetag, jag grät liksom och kunde inte gå eller någonting.

Behövde ni göra om numret med tanke på skadan som hände i onsdags?

– Nej, jag ville inte det. Tobias föreslog att vi skulle ta bort alla lyften och göra en trudilutt men jag kände att nej. Men sedan så trodde jag inte att det var såhär illa heller, säger Mouna till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sanningen bakom Doktor Mounas tårar i tv

När Mouna intervjuades av programledaren David Lindgren, 39, i green room var det känslosamt och hon hade nästan svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Det var verkligen lättnads-tårar och därefter enorm tacksamhet för att folk har röstat kvar mig hittills, säger Mouna till Hänt och fortsätter:

– Jag tänker att nu är det här över, nu är det nya tag och jag kommer liksom använda min läkarkunskap så mycket jag kan och ta hand om kroppen samtidigt som vi dansar vidare.

Filip Dikmen om rädslan för Tony Irving: "Som en skräckfilm"

Se klippet här!

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

SENASTE NYTT!