Sanna Nielsens överraskning inför Allsång på skansen – nu berättar hon

Sanna Nielsen

I år är det 20 år sedan Sanna Nielsen slog igenom i Melodifestivalen. Detta är något som måste firas på något sätt, nu avslöjar Sanna hur det ska gå till!
– Är superglad att de vill göra det här, säger hon.
Slå på ljud

Just nu är Sanna Nielsen, 36, mitt uppe med sin sjätte säsong som programledare för SVT:s långkörare och omutligt populära, Allsång på Skansen. Och hon gör det tillsammans med en liten bebis i magen. Det var på mors dag som Sanna meddelade att hon var gravid.

Sedan dess har 36-åringen varit fåordig kring sin graviditet. I stället har sångerskan fokuserat fullt ut på sitt jobb som programledare och hon har tagit sig an årets direktsändningar med full energi.

I kvällens Allsång på skansen kommer publiken på plats och tittarna hemma i tv-sofforna bjudas på ett jubileum.

”FÖR JÄVLIGT” Lasse Holm rasar mot hur äldre behandlas

Sanna bjuder på ett "stjärnspäckat medley" i kvällens allsång

I år är det nämligen 20 år sedan som Sanna Nielsen, som 17-åring, slog igenom i Melodifestivalen med balladen I går, i dag. Därefter har det blivit ytterligare sex framträdanden i ”Mello”.

Det här vill så klart programledaren fira, så till kvällens sändning har hennes låtar gjorts om till ett ”stjärnspäckat medley” – som kommer att framföras av Tusse, Arvingarna, Fredrik Kempe, Lina Hedlund och Anna Bergendahl.

Även huvudpersonen själv kommer att ”vara med på ett litet hörn”.

– Jag är superglad över att de vill göra det här, att det inte bara är jag. Det är bjussigt och härligt och bidrar med extra glamour, säger Sanna i en intervju med TT.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Senaste gången som Sanna uppträdde i Melodifestivalen var 2014. Då vann hon hela tävlingen med låten Undo och fick representera Sverige i Danmark senare samma vår.

På frågan om fler låtar kan kommas att lägga till i medleyt svarar hon så här:

– Jag har ju sagt att man aldrig ska säga aldrig.

Lotta Schelin gästar Allsången

Några andra som gästar allsången inför det stjärnspäckade framträdandet är artisten Cherrie, och Eagle-Eye Cherry, samt den före detta fotbollsspelaren Lotta Schelin.

Nu kanske många tänker att ett musikprogram är något nytt för Lotta Schelin. Men faktum är att så sent som i våras visade hon upp sin sångkunskaper i TV4:s succéprogram Masked singer. Skansen kommer hon nu bjuda på en allsång till Lill Babs-klassikern Leva livet.

– Det är fantastiskt att hon vill sjunga med oss, särskilt nu när det går så bra för det svenska damlandslaget i OS, säger Sanna Nielsen.

LÄS OCKSÅ: Tittarna i tårar efter Sanna Nielsen och Christer Sjögren i Allsång på Skansen

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsens glädje i hemmet med Joakim Ramsell

FOTO: TT

SENASTE NYTT!