TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Sanna Nielsens överraskning inför Allsång på skansen – nu berättar hon

27 jul, 2021 
AvMikael Einarsson
Sanna Nielsen
I år är det 20 år sedan Sanna Nielsen slog igenom i Melodifestivalen. Detta är något som måste firas på något sätt, nu avslöjar Sanna hur det ska gå till!
– Är superglad att de vill göra det här, säger hon.
Annons
Fem saker du kanske inte visste om Sanna NielsenBrand logo
Fem saker du kanske inte visste om Sanna Nielsen

Just nu är Sanna Nielsen, 36, mitt uppe med sin sjätte säsong som programledare för SVT:s långkörare och omutligt populära, Allsång på Skansen. Och hon gör det tillsammans med en liten bebis i magen. Det var på mors dag som Sanna meddelade att hon var gravid.

Sedan dess har 36-åringen varit fåordig kring sin graviditet. I stället har sångerskan fokuserat fullt ut på sitt jobb som programledare och hon har tagit sig an årets direktsändningar med full energi.

I kvällens Allsång på skansen kommer publiken på plats och tittarna hemma i tv-sofforna bjudas på ett jubileum.

Sanna bjuder på ett "stjärnspäckat medley" i kvällens allsång

I år är det nämligen 20 år sedan som Sanna Nielsen, som 17-åring, slog igenom i Melodifestivalen med balladen I går, i dag. Därefter har det blivit ytterligare sex framträdanden i ”Mello”.

Det här vill så klart programledaren fira, så till kvällens sändning har hennes låtar gjorts om till ett ”stjärnspäckat medley” – som kommer att framföras av Tusse, Arvingarna, Fredrik Kempe, Lina Hedlund och Anna Bergendahl.

Annons

Även huvudpersonen själv kommer att ”vara med på ett litet hörn”.

– Jag är superglad över att de vill göra det här, att det inte bara är jag. Det är bjussigt och härligt och bidrar med extra glamour, säger Sanna i en intervju med TT.

Senaste gången som Sanna uppträdde i Melodifestivalen var 2014. Då vann hon hela tävlingen med låten Undo och fick representera Sverige i Danmark senare samma vår.

På frågan om fler låtar kan kommas att lägga till i medleyt svarar hon så här:

– Jag har ju sagt att man aldrig ska säga aldrig.

Lotta Schelin gästar Allsången

Några andra som gästar allsången inför det stjärnspäckade framträdandet är artisten Cherrie, och Eagle-Eye Cherry, samt den före detta fotbollsspelaren Lotta Schelin.

Nu kanske många tänker att ett musikprogram är något nytt för Lotta Schelin. Men faktum är att så sent som i våras visade hon upp sin sångkunskaper i TV4:s succéprogram Masked singer. Skansen kommer hon nu bjuda på en allsång till Lill Babs-klassikern Leva livet.

– Det är fantastiskt att hon vill sjunga med oss, särskilt nu när det går så bra för det svenska damlandslaget i OS, säger Sanna Nielsen.

FOTO: TT

Annons