Idol 2023 marknadsföring banner

Sanna Nielsen och Lotta Engbergs okända förflutna – sanningen om relationen

07 maj, 2022 
Sanna och Lotta
Vad har Sanna Nielsen och Lotta Engberg gemensamt? Jo, de leder båda två varsitt allsång-program.
Nu kommer det fram att de även känt varandra i drygt 30 år och att de har ständig kontakt med varandra.
– Jag var sådan stalker, säger Sanna i Tilde.
Annons
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta Engberg
Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta Engberg

Sanna Nielsen, 37, brukar stå på Skansens scen då hon leder SVT:s populära program Allsång på Skansen.

På TV4 under samma period ser man istället Lotta Engberg, 59, som leder Lotta på Liseberg i Göteborg.

Med tanke på detta kan man ju ana att Lotta och Sanna är stora bittra rivaler, men nu kommer det fram att de inte alls är så. Snarare tvärtom.

I Tilde de Paulas pratshow Tilde berättar de att de känt varandra i drygt 30 år och att de brukar smsa med varandra för att ge feedback till varandra efter de genomfört sina program. De är helt enkelt inga bittra konkurrenter.

De berättar att Sanna som barn brukade följa med sina föräldrar när de åkte på dans. Många gånger var det just Lotta som stod och sjöng dessa kvällar.

Annons

– Jag minns dig och jag minns att du hette Sanna och jag minns mor och far som dansade, de älskade att dansa till dansmusik. Och så fick Sanna sitta på scenkanten när vi spelade dansmusik, säger Lotta i programmet.

Sannas erkännande: ”Stalker”


Sanna berättar hur hon som barn beundrade Lotta.

– Jag var kanske sex, sju år gammal, älskade att följa med mamma och pappa när de var ute och dansade. Eller, framför allt när de skulle dansa till Lotta Engbergs orkester. Då satt jag på scenkanten.

Det slutade med att Sanna då och då fick gå upp på scenen med Lotta. I programmet skojar Sanna om att hon kanske nästan blev lite läskig mot Lotta.

– Hon var så snäll. Du störde inte, mamma och pappa fick dansa och så brukade du få komma upp och sjunga, säger Lotta varpå Sanna svarar:

– Jag var sådan stalker, jag satt ju där varje helg så till slut kände väl du att nej men nu får tösabiten komma upp och sjunga.

Annons