Sanna Nielsens starka ord till Lotta Engberg – efter premiären

Sanna Nielsen, Lotta Engberg

På tisdagen var det efter en evig väntan äntligen dags för premiären Allsång på Skansen att gå av stapeln.
En del av programmet var ägnat en annan allsångs-ledare – nämligen Lotta Engberg.
– En utav mina största förebilder, sa Sanna Nielsen i programmet.
Slå på ljud

Artisten Sanna Nielsen klev in som programledare för SVT:s Allsång på Skansen år 2016, och sedan dess har hon skött uppdraget med briljans.

SANNA NIELSEN OCH LOTTA ENGBERG

FOTO: Bobbo Lauhage/TT

År efter år har hon hyllats och nu har hon äntligen klivit upp på Sollidenscenen igen för att köra en ytterligare sommar med programmet. Dock är det lite annorlunda i år då showen är helt utan publik med anledning av den rådande pandemin. Men inget stoppar Sanna!

Konkurrenter eller kompisar?

Ett liknande program som sänds under sommaren är bland annat Lotta på Liseberg, som även det blir utan publik. Men inget hindrar Lotta Engberg heller, som brände av sin premiär i måndags.

Då det finns en viss likhet i programmet så kanske man kan misstänka en konkurrens mellan programledarna? Men de verkar minst sagt ha en fin relation.

Innan Sanna Nielsen tog över Allsång på Skansen så gästade hon mer än gärna Lotta på Liseberg. Men där slutar inte värmen dem emellan.

Sanna Nielsens fina ord till Lotta Engberg

I premiäravsnittet av Allsång på Skansen så passade Sanna på att hylla Lotta Engberg. Fint, istället för att konkurrera med Lotta på Liseberg?

Sanna Nielsen i röd klänning Allsång på Skansen 2020

FOTO: Stina Stjernkvist/TT

– Jag älskar Lotta Engberg. Det gör vi allihopa, säger Sanna Nielsen i Allsång på Skansen och fortsätter:

– I Göteborg huserar en kvinna som jag tycker så mycket om. En utav mina största förebilder. När jag var liten flicka så hade jag massa affischer på mina väggar där hemma. Då bestod de utav bilder på inga mindre än Backstreet boys, Celine Dion och Lotta Engberg! Så, precis som hos alla andra!

Med ett stort leende rakt in i kameran inleder hon en hyllning till Lotta Engberg med orden:

– Så Lotta den här är till dig!

I en rejäl mix framförde Sanna flera av Lottas superhits. Och vem kan sjunga Lotta Engbergs låtar rättvist om inte Sanna Nielsen?

I hyllningen fick tittarna höra låtarna 100 %, Fyra bugg & en Coca cola, Kär och galen, och sen avslutade artisten med Världens bästa servitris!

Så fint och vackert!

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, Tommy Holl/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

SENASTE NYTT!