TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sanna Nielsen efter den kritiserade bilden: "Jag blir förbannad"

29 nov, 2016 
Linnéa Geijer
Efter bilden anklagades Sanna för att vara rasist. Nu säger hon ifrån.
Annons

Sanna Nielsen, 32, under gårdagen lade upp en Instagrambild från sin föreställning på Oscarsrevyn möttes hon av reaktioner hon aldrig hade kunnat vänta sig. I ett blogginlägg på Amelias sajt med titeln “Jag blir förbannad!” ger artisten nu svar på kritiken.

– Idag blev jag kallad rasist på sociala medier. Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma, då det är så långt ifrån den jag är. Det tror jag också att de flesta av er vet, skriver hon.

https://www.instagram.com/p/BNSg5dmDjna/

Hon förklarar att hon trots förvåningen har förståelse för folks reaktioner då bilden, tagen ur sitt sammanhang lätt kan tolkas som ett försök att göra narr av asiatiska kulturer och folk. Hon förklarar att den förklädnad hon har på bilden faktiskt hör till revyn, till en scen som handlar om just sådant man inte får skämta om. Vare sig Sanna eller revyn försöker aktivt göra narr av någon.

Annons

– Hela föreställningen handlar om en fördomsfri värld, där alla individuella delar tillsammans bildar något större och vackert. Där alla är välkomna.

Om de som kallat henne rasist bara hade tittat till sammanhanget menar Sanna att hela situationen hade kunnat undvikas.

– Ni får gärna fråga varför vi använder dessa masker? Att fråga och be om ett svar brukar oftast leda till något bättre än att anklaga någon direkt, avslutar hon.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons