LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanna Nielsen anklagas för rasism – efter nya teaterbilden

28 nov, 2016 
AvOla Brising
Årets julvärd Sanna Nielsen har hamnat i blåsväder. På Instagram syns artisten i en bild från sin föreställning Oscarsrevyn utklädd till asiat – och nu anklagas hon för rasism. ”Fruktansvärt att ni fortsätter använda er av rasistiska stereotyper och nidbilder”, skriver en följare.
Annons

För några veckor sedan presenterades sångerskan Sanna Nielsen, 32, som årets julvärd i SVT. Då möttes hon av en kavalkad med hatiska kommentarer på Facebook på grund av sin klädsel, en stickad kofta med bara axlar, samt sitt röda läppstift:

“Vad i helskotta har människan på sig? Sjunga kan hon. Men klä sig, nej fy fan vilken utstyrsel”, skrev en person.

sanna-nielsen
Sanna Nielsen blev både ledsen och förfärad över alla hatiska kommentarer hon fick utstå efter att ha presenterats som årets julvärd.

Sanna kunde inte förstå hur folk blev så upprörda över en sådan trivial sak som hennes val av tröja och sminkning:

– De horribla kommentarer jag fick igår om min tröja och ett läppstift kändes inte som kritik utan som mobbning och det är ett ämne som jag brinner mycket för, förklarade hon i ett passionerat Facebookinlägg.

Annons

Nu har artisten ännu en gång hamnat i blåsväder på sociala medier. Denna gång anklagas hon för att vara rasist efter att ha lagt ut en bild av sig själv utklädd till asiat i föreställningen “Oscarsrevyn”. Massvis med följare går till attack på grund av bilden. Se nedan.

https://www.instagram.com/p/BNSg5dmDjna/?taken-by=sannanielsenofficial&hl=sv

“Fruktansvärt att ni fortsätter använda er av rasistiska stereotyper och nidbilder”, skriver en följare.

En person som själv har asiatiskt ursprung förklarar:

“Denna typ av nidbilder är just den typ av mobbning jag och många östasiater med mig har fått utstå både i verkliga livet och genom populärkulturella uttryck. Jättetråkigt.”

Några andra kommentarer lyder:

“Yellowface är rasistisk mobbing i dess renaste form. Tänk om, tänk rätt.” “Men gud det är väl 2016?? Hur kan ni inte inse hur kränkande det där är”

För tre veckor sedan, innan näthatsattacken i samband med SVT:s jul-presentation, publicerade Sanna en liknande bild av sig själv, men den gången var det ingen som uppmärksammade saken.

https://www.instagram.com/p/BMZfNjAjZAa/?taken-by=sannanielsenofficial&hl=sv

Hänt har försökt nå Sanna för en kommentar, men utan resultat.

Foto: IBL, Instagram

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons