Sanna Nielsen om stödet efter näthatet: "Är så berörd"

Sanna Nielsen om stödet efter näthatet: "Är så berörd"

Efter beskedet att Sanna Nielsen blir årets julvärd började hatiska kommenterar strömma in till sångerskan.

Förra tisdagen presenterades Sanna Nielsen, 31, som årets julvärld, och kort därpå delade hon lyckligt en bild på sig själv från presseventet på Facebook. På bilden sitter Sanna leende framför en julgran med rödmålade läppar, iförd en stickad kofta med bara axlar.

Men det dröjde inte länge innan hatiska kommentarer började trilla in i kommentarsfältet.

– Vad i helskotta har människan på sig? Sjunga kan hon. Men klä sig, nej fy fan vilken utstyrsel, skriver en person.

– Denna fina rara människa… men var ÄR det hon har PÅ SIG? skriver en annan.

LÄS MER: Sanna Nielsens jobbiga separation

Nu har Sanna tröttnat på de elaka orden.

– De horribla kommentarer jag fick igår om min tröja och ett läppstift kändes inte som kritik utan som mobbing och det är ett ämne som jag brinner mycket för, förklarar hon i ett passionerat inlägg på Facebook.

Sanna kan inte förstå hur folk kan bli så upprörda över en sådan trivial sak som hennes val av tröja och sminkning. Och medan hon vet att det bästa vore att ignorera hatet så kan hon inte passivt titta på medan kommentarerna blir allt fler. De flesta som skriver än nämligen vuxna, och barn som besöker sidan lär sig då att denna typ av beteende är okej.

– Jag borde inte bry mig. Men det gör jag. Inte bara för min skull, utan för att jag än en gång får bevisat för mig att kränkande kommentarer och mobbing är något som får ta mer plats i vårt samhälle för man anser sig ha rätt i att få säga vad man tycker, skriver hon.

Nu tackar Sanna för stödet hon fått efter inlägget. Till en bild på Instagram skriver hon:

Förra veckan var otrolig på många sätt och jag är så berörd över all support jag fått kring mitt inlägg om mobbing och näthat. Tack!

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsen fattar inte kollegornas gnäll: “Ett drömjobb” 

FRÅN FÖRSTASIDAN