Sanna Lundells svåra resa: "Väldigt omtumlande"

Sanna Lundell har lett många känslosamma program i tv – men den senaste resan till Nepal var en av de tuffaste upplevelserna för henne. Nu berättar hon om den tuffa upplevelsen.

Journalisten och tv-profilen Sanna Lundell, 38, är aktuell i TV3:s kommande program “En resa för livet”, där kända svenska profiler reser till Nepal tillsammans med SOS Barnbyar. Tanken är att visa hur människorna lever efter den enorma jordbävning som la landet i ruiner 2015.

– Det var en väldigt omtumlande resa. Vi var där i en vecka och hann bara se en bråkdel av landet, men jag fick en tydlig bild av hur hårt en sådan naturkatastrof slår mot ett land som redan har så stora svårigheter att föda sin befolkning, säger Sanna Lundell till Hänt och fortsätter:

– Jag var inte beredd på hur extremt utsatt kvinnors och flickors situation där är. Det var den starkaste upplevelsen. Kvinnor och flickor är “trash” där. Att föda en flicka är något helt annat än att föda en pojke där än här.

Sanna Lundell, som tidigare har lett tunga program som bland annat “Djävulsdansen” och “Stalkers”, menar att hon efter många år som journalist är relativt härdad, men att det fortfarande är väldigt tufft att ta till sig sådana upplevelser.

– Det är såklart tufft, men jag tror att mitt yrke har trubbat av mig genom åren. Jag blir kanske inte lika känslomässig som någon som åker första gången och blir helt omtumlad. Jag är lite luttrad vid det här laget, jag vet vad jag kan vänta mig och hur jag hanterar det, säger hon och fortsätter:

– När jag ser lidande så blir jag praktisk, jag blir en “doer”, och vill lösa det.

Hur gör du för att landa igen efter en sådan resa?

– Det går inte att ha dåligt samvete för att vi har det så bra i Sverige när man kommer hem. Det finns såklart en enorm orättvisa, men det triggar bara mig att försöka göra någonting åt det, säger hon.

“En resa för livet” sänds på TV3 och Viafree i höst.

Mikael Persbrandt vill ha ett tredje barn med Sanna Lundell: ”Men jag vill ha en miljon kronor för det”

Läs också: Sanna om bråken med Micke: ”Gör slut fem gånger om året”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!