LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Samuel Frölers okända relation med Penélope Cruz

07 okt, 2021 
AvCharles Thulin
Samuel Fröler och Penélope Cruz.
Efter alla år – nu avslöjar Samuel Fröler okända relationen med megastjärnan Penélope Cruz.
Annons
Viaplays "Red Election" – Se trailern härBrand logo
Viaplays "Red Election" – Se trailern här

För många är han evigt förknippad med rollen som Skärgårdsdoktorn. Nu är Samuel Fröler, 64, aktuell med en roll som är raka motsatsen till den trivsamme läkaren i idyllen.

✔︎ Det här är Samuel Fröler

Ålder: 64.
Yrke: Skådespelare.
Bor: Stockholm.
Familj: Frun Susanne Jonsson Fröler, 52, och sex barn.

Fröler ses i andra säsongen av deckaren Det som göms i snö, hans rollfigur bygger på sexbrottslingen och forna polischefen Göran Lindberg, känd som Kapten klänning. Fröler fick först en chock när han läste manus.

– Jösses, det är ju ”Kapten Klänning” historien bygger på, tänkte jag. Så jag tog ett snack med mina barn. De är i samma ålder som hans offer var. Men de tyckte: Kör på, säger Fröler till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag tyckte jag måste ta det med dem, den exponering det blir.

Serien innehåller ruggiga scener med brutala övergrepp.

– Vi filmade det på riktigt, sedan visas det genom en övervakningskamera. En del skådespelare vill kanske inte visa upp sig i en sådan roll. De har en image att försvara. Jag tyckte det var bättre att köra fullt ut. Att visa brutaliteten och utlämnandet, för att man ska förstå hur utsatta de här tjejerna var.

Annons

Samuel spelade mot Penélope Cruz 1997

Fröler bor i Stockholms Gamla stan men har en tillflykt på Öland där familjens sommarställe finns. Märkligt nog hade filmstjärnan Penélope Cruz ett finger med i spelet så att han kunde köpa huset. Fröler spelade 1997 i romantiska filmen En doft av paradiset mot spanjorskan.

– Gaget för filmen med Penélope Cruz på Costa Rica var grunden för det här huset, säger Samuel Fröler, som länge tillbringat en stor del av sina somrar på Öland.

Filmen de gjorde ihop kom ut vid samma period som Cruz blev en internationell stjärna. Nu berättar Fröler om deras okända relation.

– Hon var trevlig och mycket bra att jobba med. Kul att det har gått så bra för henne. Tuff var hon också. En scen där hästen hon red började skena… hon satt bara kvar.

Samuel Fröler med ex-frun Anna Stina och nuvarande partnern Susanne och barnen Arvid och Malte.
Samuel Fröler med ex-frun Anna Stina och nuvarande partnern Susanne och barnen Arvid och Malte.

Fröler fick sitt genombrott i Lars Molins vemodiga episka tv-serie Tre kärlekar om en svensk pilot under andra världskriget.

Annons

– Det blev ett lite trist avslut med Lars Molin. Han hade fler planer för både mig och Jessica Zandén. Men jag tror han hade något slags Bergman-komplex. Eller för hela den intellektuella kulturvärlden, han var liksom intellektuell på ett annat sätt. Jag gick in till honom och sa att jag hade blivit erbjuden rollen i ”Den goda viljan”. ”Ja, det där vet jag redan”, muttrade han bara. Jag tror han blev jävligt besviken att jag hoppade på Bergman-tåget. Vi tappade kontakten.

Foto: TT

Annons