Börje Salming visar upp stora lyckan med Hollywood-skådisen

Börje Salming

Ishockeylegenden Börje Salming berättade nyligen att han drabbats av sjukdomen ALS.
Sedan sjukdomsbeskedet har Börje börjat träffa en välkänd Hollywoodskådis – här är allt du behöver veta!
– Jag växte upp med att se Börje Salming spela, berättar skådisen för Aftonbladet.
Alida Morberg gravid – väntar sitt och Bill Skarsgårds andra barn
0:24

Efter reklamen: Alida Morberg gravid – väntar sitt och Bill Skarsgårds andra barn

(0:24)

Slå på ljud

Det var i augusti som svenska folket chockades av nyheten att ishockeylegenden Börje Salming, 71, har drabbats av den irreversibla sjukdomen ALS, som innebär att han i framtiden når ett förlamat tillstånd.

– De tecken, som antydde att allt inte stod rätt till i min kropp, visade sig vara sjukdomen ALS. På ett ögonblick förändras allt, sade Börje i ett uttalande till TT i samband med avslöjandet.

Men det är inte bara Sverige som chockats av nyheten. Sedan dess har Börje nämligen varit i kontakt med en Hollywoodskådis som också uttryckt sorg över beskedet.

Nu visar hockeyprofilen upp den okända relationen med skådisen.

Börje Salmings starka stöd från familjen – dottern Biancas första ord: ”Sämre och sämre”

Som tur är kommer Börje Salming inte att genomgå denna resa själv. Ishockeylegenden är sedan år 2016 gift med Pia Salming, 54. Salming har dessutom fyra andra barn från två tidigare relationer.

Dottern Bianca Salming, 23, har valt att gå i sin pappas fotspår och är en stor profil i idrottsvärlden. Hon är nämligen friidrottare, med huvudsaklig inriktning på mångkamp, och har flera SM-guld på ungdomssidan.

För Hänt berättar Bianca för första gången om känslorna kring sin pappas insjuknande.

”Det är jobbigt att se pappa bli sämre och sämre. Hemskt. Får mest ont i hjärtat av tanken hur pappa måste må inombords”, skriver Bianca i ett privat meddelande.

Renée Nyberg om inspelningarna av Vilket Liv!

Se klippet här!

Börje Salming visar upp stora lyckan med Hollywoodskådisen – bekräftar ryktet

Men det är viktigt att kunna finna glädje när livets allra mest orättvisa krafter slår till. Efter sjukdomsbeskedet kan Börje nu dela med sig av ett glädjande besked. Det har under en tid tisslat och tasslats om att det ska komma en serie om Börjes liv – vilket nu bekräftas.

Streamingtjänsten Viaplay håller just nu på att spela in en tv-serie om sportlegendens liv. Serien är beräknad att släppas om ett år.

Svenska skådespelaren Valter Skarsgård, 26, har fått det ärofyllda uppdraget att förkroppsliga den unga Börje i serien. Valter berättar att Börje har varit väldigt engagerad i projektet och hjälpt honom mycket under inspelningarna.

I samband med avslöjandet om serien står det dessutom klart att en roll ska gestaltas av Hollywoodstjärnan Jason Priestley, 53, som spelade Brandon Walsh i 90-talsserien Beverly Hills 90210.

– Jag växte upp på 70-talet i Kanada, så jag växte upp med att se Börje Salming spela. Så jag vet vilket genomslag han fick genom att vara en av de första svenskarna i NHL, säger Jason Priestley till Aftonbladet.

Valter och Jason fotograferades tillsammans i samband med en inspelning på Grand Hotel i Stockholm, där en hotellsvit har gjorts om för att likna det hotell i Moskva där Börje Salming och lagkamraten Inge Hammarström till slut lockades över till NHL under hockey-VM 1973.

Valter och Jason fotograferades tillsammans i samband med en inspelning på Grand Hotel i Stockholm, där en hotellsvit har gjorts om för att likna det hotell i Moskva där Börje Salming och lagkamraten Inge Hammarström till slut lockades över till NHL under hockey-VM 1973.

Fredrik Sandberg /TT

Under intervjun med tidningen erkänner Jason att han blev rejält starstruck när han fick träffa Börje i samband med en inspelning i Stockholm i dagarna. Han uttalar sig också om idrottsstjärnans sjukdomsbesked.

– Jag blev ledsen när jag fick höra det, förklarar Priestley och fortsätter:

– Han verkar vara en så vital och levande person. Man tror inte att han ska kunna få något som det. Men det spelar ingen roll hur gammal man är eller vad man gör, den sjukdomen har inga gränser.

FOTO: Pernilla Thelaus PETH

FRÅN FÖRSTASIDAN